Serneels
Volledig scherm
PREMIUM
Serneels © PN

PORTRET. Ives Serneels, ex-voetballer, duivenmelker en al 11 jaar bondscoach van de Red Flames: “Als het klikt, klikt het”

Red FlamesIves Serneels (49) staat al meer dan 11 jaar aan het hoofd van de Red Flames. Maar de bondscoach speelt ook met de duiven, voetbalde nog op het hoogste niveau  - hij werd kampioen met Lierse in 1997 - en heeft nog mannenploegen gecoacht. En toch is er nog veel dat u niet over hem weet. Stemmen uit zijn entourage over de trainer van onze nationale vrouwenploeg, die op het EK van juli een kwartfinale ambieert. “Hij botst vaak op limieten en dat maakt hem soms heel ambetant.”

1 reactie

 • Lois Verdonk

  2 maanden geleden
  Een trainer die de jeugd durft op te stellen en ze kansen geeft, zie de Pinatar Cup.
 1. Justine Vanhaevermaet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”
  Play
  Vrouwenvoetbal
  2

  Justine Vanhaever­maet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”

  ‘Accept No Limits.’ Dat is de slogan waar Justine Vanhaevermaet (30), Red Flame/globetrotter, naar leeft. Staat te lezen op een bordje in haar living, staat genaaid op haar nieuwste paar voetbalschoenen, afgetekend met een Belgisch vlagje. Het typeert de doorzetter in Vanhaevermaet. Een slimme, uitgesproken speelster op en naast het veld die tegenwoordig steeds vaker het doel weet te vinden. Nadat ze de deur van Anderlecht achter zich dicht trok, voetbalde ze achtereenvolgens (heel kort) in Duitsland en bij twee Noorse clubs. Sinds afgelopen zomer voetbalt ze in de schaduw van de Engelse hoofdstad bij Reading.