Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

“Niet spreken of niet reageren volstaat niet meer”: Red Flame en Anderlecht-speelster Kassandra Missipo over racisme in voetbal

VrouwenvoetbalInspirerend. Dat is het minste wat je kan zeggen van Kassandra Missipo. Pionier, rolmodel, geboren om te emanciperen. Op haar 23ste al houdt de middenveldster van de Red Flames en Anderlecht er een uitgesproken mening op na, zeker wanneer het thema haar na aan het hart ligt: racisme in het voetbal. “Ik kan me niet herinneren dat er zwarte vrouwen waren naar wie ík kon opkijken.”

3 reacties

 • Jean West

  1 jaar geleden
  Net zoals al diegenen die naar de Olympische gaan in China. Grote mond over discriminatie en mensenrechten maar eens geld mee gemoeid geen probleem.
 • Kristof Breskens

  1 jaar geleden
  sorry, jullie hadden de kans om eindelijk eens een echt statement te maken, niet naar het WK in Qatar gaan, waar nog net wel iets meer rascime heerst dan in onze contreien en vooral ...ginder is het gelegaliseerd. Maar dan zouden jullie er persoonlijk ook last van ondervinden en dan is het plots allemaal niet zo erg meer. Ik wil nooit nog een woord over rascisme in het Belgisch voetbal horen, vooral niet van Filip Joos, als de RD naar Qatar gaan. That ship has sailed
 • marc Deglin

  1 jaar geleden
  zullen we het eens hebben over dicriminatie in de voetbal ? voetballers betalen bijna géén belastingen , de gewone burgers betalen de volle pot. ook dat dis discriminatie. dus : voetballerke : shut up
 1. Justine Vanhaevermaet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”
  Play
  Vrouwenvoetbal
  2

  Justine Vanhaever­maet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”

  ‘Accept No Limits.’ Dat is de slogan waar Justine Vanhaevermaet (30), Red Flame/globetrotter, naar leeft. Staat te lezen op een bordje in haar living, staat genaaid op haar nieuwste paar voetbalschoenen, afgetekend met een Belgisch vlagje. Het typeert de doorzetter in Vanhaevermaet. Een slimme, uitgesproken speelster op en naast het veld die tegenwoordig steeds vaker het doel weet te vinden. Nadat ze de deur van Anderlecht achter zich dicht trok, voetbalde ze achtereenvolgens (heel kort) in Duitsland en bij twee Noorse clubs. Sinds afgelopen zomer voetbalt ze in de schaduw van de Engelse hoofdstad bij Reading.