BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Kapitein Tessa Wullaert kijkt uit naar match tegen Zweden: “Het is onwerkelijk dat wij in de kwartfinale staan. Want soms is het echt David tegen Goliath”

Red FlamesDe vanzelfsprekendheid waarmee Tessa Wullaert (29) soms over het hoofd gezien wordt als er gezocht wordt naar uitblinkers valt op. Wie haar minder aan het werk ziet, onderstreept daardoor vaker hoe goed ‘Woe-lart’, zoals ze in Engeland zeggen, wel is. “Ik zie voorlopig geen nieuwe Wullaert opstaan.”

7 reacties

 • christophe laporte

  3 maanden geleden
  Man man deed dit pijn aan de ogen. Niveau stelt echt niks voor. Geen 3 goede passes na elkaar...geen deftige trap op doel...tempo van miniemenvoetbal. Hopelijk stopt het nu voor Tessa weer voor gelijke lonen begint te ijveren.
 • Jeanpol Buyle

  3 maanden geleden
  Stelt niets voor.tegen Frankrijk enkel 1,lees een,schot op doel.doelpunt was gelukkig intikkertje,meer niet
 • Louis Meeus

  3 maanden geleden
  Hopelijk raakt Wullaert nu wel drie ballen aan.
 • Jean Petermans

  3 maanden geleden
  Zoals onze Red flames het bezien, is het duidelijk dat het voetbal van vrouwen hier nog een hele weg af te leggen heeft.
 • marcel cornelis

  3 maanden geleden
  Een ploeg bestaat uit meerdere teamspelers als 3
 1. Op bezoek bij de vijf Flames van Fortuna: “Als we in de top drie eindigen, mogen we met zijn allen naar Barcelona”
  PREMIUM
  VROUWENVOETBAL

  Op bezoek bij de vijf Flames van Fortuna: “Als we in de top drie eindigen, mogen we met zijn allen naar Barcelona”

  “Hey Féli, je weet toch dat je over een paar maanden echt Hollands zal klinken?” “Ze zeggen regelmatig dat ze me niet kunnen verstaan”, reageert Féli Delacauw uit Snellegem, West-Vlaanderen, terwijl ze een bal hoog houdt met twee Nederlandse ploeggenotes. “Binnenkort verstaan wij jou niet meer”, roepen we. “Zal niet gebeuren”, zegt ze snel. Delacauw was de eerste Belgische die in Sittard tekende. Drie dagen later, op 27 mei, volgde met de slogan From Princess to Queen Tessa Wullaert. Intussen zijn ze met vijf bij de club uit Nederlands-Limburg. Want na Wullaert volgden nog Diede Lemey, Jarne Teulings en Isabelle Iliano.
 2. Tessa Wullaert, leading lady van de Flames richting EK: “Ik wil overal de beste in zijn”
  Play
  Vrouwenvoetbal
  3

  Tessa Wullaert, leading lady van de Flames richting EK: “Ik wil overal de beste in zijn”

  Tessa Wullaert hoeven we u niet meer voor te stellen, toch? Drievoudig Gouden Schoen-laureate, even vaak tweede. Topschutter aller tijden van de Red Flames. Een internationale carrière bij Wolfsburg en Manchester City, om nu sinds twee jaar haar schouders te zetten onder het project van RSC Anderlecht. Wullaert is als enige profvoetbalster in ons land een pionier en het absolute gezicht van het Belgische vrouwenvoetbal.
 1. 23 Vlammen voorgesteld (1): doelvrouwen Evrard, die in Spanje bij Huelva op de grond moest slapen, ‘leider’ Lemey en Lichtfus, de enige Waalse
  EK vrouwenvoetbal
  3

  23 Vlammen voorge­steld (1): doelvrou­wen Evrard, die in Spanje bij Huelva op de grond moest slapen, ‘leider’ Lemey en Lichtfus, de enige Waalse

  De Red Flames vertrekken vandaag richting Engeland voor het tweede EK in hun geschiedenis. Vanavond gaat het voetbalfeest van start met gastheer Engeland tegen Oostenrijk, zondag openen onze vrouwen tegen IJsland. De Flames spelen vervolgens op 14 juli tegen Frankrijk en op 18 juli tegen Italië. Wij stellen de komende dagen onze 23 Rode Vlammen aan U voor. Vandaag: de drie doelvrouwen.