Flames winnen van Noord-Ierland, Cayman krijgt Gouden Schoen overhandigd van kersvers bondsvoorzitter Van den Bulck

VrouwenvoetbalHeuglijk moment voor Janice Cayman (33) net voor de aftrap van de oefenmatch van de Red Flames tegen Ierland. De spits van Olympique Lyon kreeg haar tweede Gouden Schoen overhandigd door kersvers bondsvoorzitter Paul Van den Bulck. Cayman won in januari voor de tweede maal, de eerste keer won ze in 2017. 

0 reacties

 1. INTERVIEW. Ives Serneels, de architect van succes van Red Flames: “Ik heb geen ego, maar ik mag wel zeggen dat ik de voorbije jaren iets gerealiseerd heb”
  Red Flames
  9

  INTERVIEW. Ives Serneels, de architect van succes van Red Flames: “Ik heb geen ego, maar ik mag wel zeggen dat ik de voorbije jaren iets gereali­seerd heb”

  Ja, het was historisch maandagavond. En ja, er waren tranen bij. CEO Peter Bossaert appte: “Voor de Red Flames en de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in ons land! Zo belangrijk. Al die tranen van geluk. Het is echt prachtig.” De Flames spelen vrijdag de kwartfinale, met coach Ives Serneels (49) als de architect van dat succes. Hij heeft het bouwmateriaal geleverd in 2011. Serneels, bouwheer, architect, aannemer en metser. “Ik hoop dat heel België vrijdagavond op straat staat of in de cafés zit voor de Red Flames. Dan is het aan ons om hen te laten genieten.”
 2. Justine Vanhaevermaet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”
  Play
  Vrouwenvoetbal
  2

  Justine Vanhaever­maet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”

  ‘Accept No Limits.’ Dat is de slogan waar Justine Vanhaevermaet (30), Red Flame/globetrotter, naar leeft. Staat te lezen op een bordje in haar living, staat genaaid op haar nieuwste paar voetbalschoenen, afgetekend met een Belgisch vlagje. Het typeert de doorzetter in Vanhaevermaet. Een slimme, uitgesproken speelster op en naast het veld die tegenwoordig steeds vaker het doel weet te vinden. Nadat ze de deur van Anderlecht achter zich dicht trok, voetbalde ze achtereenvolgens (heel kort) in Duitsland en bij twee Noorse clubs. Sinds afgelopen zomer voetbalt ze in de schaduw van de Engelse hoofdstad bij Reading.