Dave Mattheus, de nieuwe coach van RSCA Women.
Volledig scherm
Dave Mattheus, de nieuwe coach van RSCA Women. © Photo News

CEO Peter Verbeke en kersvers coach Mattheus over toekomst RSCA Women: “Er is een plan mét en een plan zonder Tessa Wullaert”

VrouwenvoetbalAnderlecht stelde vandaag een nieuwe coach, David Mattheus, en speelsters Silke Vanwynsberghe (25) en Marie Minnaert (23) voor. “We hebben de dubbel gewonnen, fantastisch. Maar we hebben een nieuwe wind, een nieuwe visie en een andere strategie nodig”, aldus CEO Peter Verbeke als opener van de persconferentie, om eraan toe te voegen dat Tessa Wullaert en Ella Van Kerkhoven op eigen verzoek en formeel de toestemming hebben gekregen om met andere clubs te praten.

2 reacties

 • Steven-Acuna Snijjckers

  1 maand geleden
  Ik weet niet waarom we vrouwen voetbal moeten aannemen of we het willen of niet. Voor mij bestaat RSCA Anderlecht en dit is het mannen-team. De vrouwen mogen er ook zijn maar dit is een heel ander niveau en heeft niets te doen met RSCA Anderlecht. Het interesseert de meeste Belgen helemaal niets wat het vrouwen-team doet. Ik heb bewondering voor vrouwen in tennis (zijn de beste in Belgie en op wereldniveau ook zou ik durven zeggen) en ook in atletiek zijn de vrouwen heer en meester.
 • Roger Williams

  1 maand geleden
  Stop toch gewoon met die lachwekkende bedoening, hoe meer ze dat vrouwenvoetbal door onze strot proberen te rammen hoe lachwekkender het wordt. Hou het bij atletiek of tennis maar voetbal voor vrouwen is echt not done.
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Een hattrick, maar in het verkeerde doel: Liverpool-speelster maakt drie owngoals in halfuur en verlaat in tranen het veld
  Play
  Vrouwenvoetbal
  12

  Een hattrick, maar in het verkeerde doel: Liverpool-speel­ster maakt drie owngoals in halfuur en verlaat in tranen het veld

  Meikayla Moore speelde zondagavond haar 50ste interland voor Nieuw-Zeeland, maar voor de 25-jarige verdediger van Liverpool werd het een wedstrijd om heel snel te vergeten. Ze maakte in de eerste helft maar liefst drie eigen doelpunten, waardoor wereldkampioen Verenigde Staten uiteindelijk met 5-0 won. Na haar derde owngoal werd Moore in tranen gewisseld.