Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Amerikaanse voetbalbond gaat vrouwen evenveel betalen als mannen

VrouwenvoetbalHet had veel voeten in de aarde maar het doel van Megan Rapinoe en co is bereikt: de Amerikaanse voetbalbond zal z’n vrouwelijke speelsters evenveel betalen als z’n mannelijke. Dat werd opgenomen in de nieuwe cao die tot 2028 loopt. 

2 reacties

  • Kurt De Ridder

    4 weken geleden
    De verloning voor sport(st)ers moet in verhouding blijven met de inkomsten die gegenereerd kunnen worden uit ticketverkoop, tv-rechten, merchandising en sponsoring. Dat hoort niet af te hangen van geslacht. In de USA zouden vrouwelijke topvoetballers zelfs meer moeten verdienen dan de mannen. Maar dat betekent dan ook dat het logisch is dat sportvrouwen in bijvoorbeeld voetbal of wielrennen minder is, minder horen te krijgen. Dit is geen ongelijkheid, maar marktlogica.
  • Emma Kamenistyy

    1 maand geleden
    't Zal ook stilaan tijd worden. Voetbal is in de VS traditioneel een vrouwensport. Dat de mannen, die dan ook nog es niks presteren, meer betaald worden is inderdaad lichtelijk wraakroepend. Eigenlijk hadden ze bij een niet-gelijkschakeling gewoon het werk moeten neerleggen en de bevoegde instanties ettelijke miljoenen moeten laten mislopen. Es zien hoe die dan zouden gepiept hebben..