1. “Niet spreken of niet reageren volstaat niet meer”: Red Flame en Anderlecht-speelster Kassandra Missipo over racisme in voetbal
  PREMIUM
  Vrouwenvoetbal
  3

  “Niet spreken of niet reageren volstaat niet meer”: Red Flame en Anderlecht-speel­ster Kassandra Missipo over racisme in voetbal

  Inspirerend. Dat is het minste wat je kan zeggen van Kassandra Missipo. Pionier, rolmodel, geboren om te emanciperen. Op haar 23ste al houdt de middenveldster van de Red Flames en Anderlecht er een uitgesproken mening op na, zeker wanneer het thema haar na aan het hart ligt: racisme in het voetbal. “Ik kan me niet herinneren dat er zwarte vrouwen waren naar wie ík kon opkijken.”
 1. Onze Flames-watcher overschouwt de tactische mogelijkheden: “Serneels en zijn staf moeten nu voor een comfortabel systeem in de rechte lijn naar succes zorgen”
  Red Flames

  Onze Fla­mes-wat­cher over­schouwt de tactische mogelijkhe­den: “Serneels en zijn staf moeten nu voor een comforta­bel systeem in de rechte lijn naar succes zorgen”

  De laatste rechte lijn richting het WK is nu echt wel ingezet voor de Red Flames. Onze nationale vrouwenvoetbalploeg verloor drie oefenwedstrijden, maar sloten toch met een positieve noot af door Ierland te verslaan. Onze watcher Dirk Deferme bekijkt wat de tactische mogelijkheden zijn voor de Flames en blikt vooruit naar de mogelijke selectie van bondscoach Serneels.
 1. Red Flame Justine Vanhaevermaet in onze HLN SPORTCAST: “Beetje gênant om te zeggen, maar bij mijn club is de kiné er niet altijd”
  Play
  Vrouwenvoetbal
  4

  Red Flame Justine Vanhaever­maet in onze HLN SPORTCAST: “Beetje gênant om te zeggen, maar bij mijn club is de kiné er niet altijd”

  Red Flame Justine Vanhaevermaet (28) ziet met lede ogen aan hoe het verschil tussen mannen- en vrouwenvoetbal nog altijd heel groot is. Dat zegt ze in onze HLN SPORTCAST over vrouwenvoetbal. “Als ik zie wat Thomas allemaal ter beschikking heeft in Brugge, doet dat toch soms nog pijn om te zien hoe groot het verschil nog is”, aldus de speelster van het Noorse Lillestrom.
 1. “Genoeg gelachen”: de nuchtere kijk van onze Flames-watcher op de voorbije twee wedstrijden
  Red Flames
  2

  “Genoeg gelachen”: de nuchtere kijk van onze Fla­mes-wat­cher op de voorbije twee wedstrij­den

  De Red Flames hebben in vier dagen tegen twee ploegen van de wereldniveau gespeeld. 1-6 tegen een dominant en briljant Nederland en 2-0 bij een dominant en saai Duitsland. Thuis verzopen en in Aken weer voorzichtig boven water gekomen. Gezien de ambities is dit een déconfiture voor het Belgische vrouwenvoetbal. Want déconfiture is tegelijk mislukking en ontnuchtering. Af en toe eens een detox is noodzakelijk.
 1. De Ronde van Vrouwenvoetballand, deel 2: De ambitie van de KRC Genk Ladies, 1-3 tegen Standard tijdens de examens
  Voetbal

  De Ronde van Vrouwen­voet­bal­land, deel 2: De ambitie van de KRC Genk Ladies, 1-3 tegen Standard tijdens de examens

  Genk Ladies heeft met 1-3 verloren van Standard. Voor het team van tieners van Guido Brepoels wordt het heel moeilijk om de play-offs te halen. “Niet zo erg,” hoorde je vrijdag al hier en daar. “Daar zijn we nu nog niet klaar voor.” In die uitspraak zit eigenlijk tegelijk heel veel ambitie. Want na nu komt straks. Op zijn Ronde Van Vrouwenvoetballand was Dirk Deferme in Zwartberg.