Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo ,Photo News

Zout- en suikertocht, brommeralarm of hindernissenparcours: jeugdleiders geven tips om je kind buiten te laten spelen, ook bij rotweer

Gezonde lucht in overvloed en de wind die alle zorgen wegblaast: wat zou je tegenhouden om je kinderen deze winter buiten te laten spelen? Alleen daar kunnen ze veilig met vrienden ravotten. Christophe Toye en Yves Vercruysse leiden de opvoeding van elk drie kinderen in goede banen en hebben als ex-speelpleinleiders ook 101 jaar speelervaring. Zij tonen hun 15 favoriete buitenspeelactiviteiten.

1 reactie

 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Veel kinderen hebben tegenwoordig het geduld en de rust verleerd die vorige generaties nog hadden. De stress konijntjes moeten bezig gehouden worden want ze hebben te weinig fantasie en mogen thuis niks vuil maken. Ze moeten actief zijn en zich kunnen uitleven om overgewicht kwijt te geraken. En de ouders, die vragen "experten" naar oplossingen. Man, man ... wat ben ik blij dat ik al zo oud ben. Mijn heerlijke jeugd pakken ze mij niet meer af :-)
 1. Waar shopt Sinterklaas dit jaar? Lokale speelgoedwinkels stellen hun webshops voor
  PREMIUM
  Aarschot/Diest

  Waar shopt Sinter­klaas dit jaar? Lokale speelgoed­win­kels stellen hun webshops voor

  Nu Sinterklaas in het land is maar de speelgoedwinkels dicht blijven, zoekt ook de heilige man online alternatieven om al het speelgoed te verzamelen en de brave kindjes blij te maken. In het Hageland kan hij nog terecht bij enkele lokale speelgoedwinkels die het verschil proberen te maken met de grote ketens door hun service en hun aanbod. Of het nu gaat om gezelschapsspelletjes of origineel speelgoed dat helpt bij het ontwikkelen van de motoriek, je vindt het allemaal in hun webshops. Wanneer de Sint nog niet besloten heeft wat hij straks bij uw kroost levert, zetten we graag enkele mogelijkheden op een rij.
 2. Ban de eenzaamheid! Deze 3 lovenswaardige initiatieven zorgen voor verbinding tijdens de lockdown
  PREMIUM

  Ban de eenzaam­heid! Deze 3 lovenswaar­di­ge initiatie­ven zorgen voor verbinding tijdens de lockdown

  Door de tweede lockdown in combinatie met het donkere weer voelen velen zich, meer dan ooit, geïsoleerd en eenzaam. “Eén op de vier bewoners van woonzorgcentra krijgt nooit bezoek”, zegt Lorin Parys van N-VA. Maar het zijn lang niet alleen de ouderen die zich alleen voelen. Ook jongeren worstelen met hun mentale gezondheid. Deze drie initiatieven willen, elk op hun eigen manier, de strijd aanbinden met eenzaamheid en het leed wat verzachten.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw