Instagram
Volledig scherm
© Instagram

Zo word je een razend populaire influencer op 24 uur tijd en met een paar euro

Je kent ze wel, mensen op sociale media met tienduizenden likes en reacties, die elke week op een andere exotische locatie lijken door te brengen en zelden twee keer hetzelfde kledingstuk aantrekken. Een onbereikbare droom? Allesbehalve. Mediakix deed de test en ontdekte dat het je niet meer kost dan een paar tientjes en een nachtje tijd.

 1. Woke-literatuur wint aan populariteit: “Iederéén moet zich kunnen herkennen in boeken”

  Wo­ke-literatuur wint aan populari­teit: “Iederéén moet zich kunnen herkennen in boeken”

  Dat de maatschappij inclusiever wil worden, laat zich ook voelen in de literatuur. De woke-beweging is al een paar jaar in opmars en weet steeds meer harten te veroveren. Hoofdpersonages uit (jeugd)boeken worden diverser, en dat is maar goed ook. “Het is belangrijk dat mensen uit minderheidsgroepen inzien dat zij ook de held van een verhaal kunnen zijn, in plaats van de sassy gay sidekick of de persoon in de rolstoel bedoeld om het hoofdpersonage te inspireren.”
 2. Fat shaming ten top: "Maakt Rihanna van dik zijn de nieuwste modetrend?"

  Fat shaming ten top: "Maakt Rihanna van dik zijn de nieuwste modetrend?"

  Een artikel op de Amerikaanse site 'Barstool Sports' heeft heel wat ophef veroorzaakt. Auteur Chris Pags heeft het over het lichaam van zangeres Rihanna, dat hij omschrijft als "zorgwekkend dik", als een "slecht voorbeeld voor andere vrouwen" en hij geeft ook nog mee dat RiRi eruitziet alsof ze een sumoworstelaarskostuum draagt. Van fat shaming gesproken en dan hebben we het nog niet gehad over de talloze sites die zich afvragen of Rihanna zwanger is.
 3. Pluk je wild! Maar wees voorzichtig. Wildplukexpert geeft advies over ‘de supermarkt van het bos’: “Vergaar eerst voldoende kennis”

  Pluk je wild! Maar wees voorzich­tig. Wildplukex­pert geeft advies over ‘de supermarkt van het bos’: “Vergaar eerst voldoende kennis”

  Koken met je vondsten uit het bos is aan een ferme opmars bezig. Maar niet alles wat plukbaar is, is ook veilig. Dat bewijst de groene knolamaniet, die recent werd ontdekt in de Vlaamse bossen. Hij lijkt op een champignon, maar is een van de giftigste paddenstoelen ter wereld. Bezint dus eer ge begint. Om je op het juiste pad te houden in ‘de supermarkt van het bos’, geeft expert Ben Brumagne enkele tips. “Ga eerst bij iemand in de leer die je de basisbeginselen van het wildplukken aanleert.”