Een klassieke petanquebaan is 3 meter op 12 meter, al hoeft dat niet strikt opgevolgd te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een klassieke petanquebaan is 3 meter op 12 meter, al hoeft dat niet strikt opgevolgd te worden. © Shutterstock / Steven Richardson

Zo leg je een professionele petanquebaan aan in je tuin

Een partijtje petanque op het strand of op je favoriete pleintje in Zuid-Frankrijk: jeu de boules is dé vakantie‘sport’ bij uitstek. Zit er voor jou geen reis of trip naar zee in? Leg deze zomer zelf een petanquebaan in je tuin! Tuinexperte Laurence Machiels schotelt je een handige handleiding voor. 

 1. “Plan die zomer niet te vol, maak tijd voor natuur, hobby’s en ‘lekkere’ seks”: psychologen geven 7 tips voor een verkwikkende zomervakantie in tijden van corona
  PREMIUM

  “Plan die zomer niet te vol, maak tijd voor natuur, hobby’s en ‘lekkere’ seks”: psycholo­gen geven 7 tips voor een verkwikken­de zomervakan­tie in tijden van corona

  De zomervakantie is gestart. En laten we er geen doekjes om winden: we zijn eraan toe. De coronacrisis vergde heel wat energie en laat bij sommigen mentale sporen na. Nu festivals, publieke feestjes of verre reizen zijn geschrapt van zomeragenda, vallen heel wat mensen in een zwart gat. Maar hoe kan je in tijden van corona toch een verkwikkende zomervakantie beleven? Van kuieren in de Belgische natuur tot ‘lekkere seks’: De expertengroep ‘Psychologie & Corona’, die ook de GEES adviseert, geeft 7 tips!
 1. Internationale petanquecompetitie (opgestart op Facebook tijdens corona) wordt blijver: “Deelnemers en sponsors blijven enthousiast”
  PREMIUM
  Burst

  Internatio­na­le petanque­com­pe­ti­tie (opgestart op Facebook tijdens corona) wordt blijver: “Deelnemers en sponsors blijven enthousi­ast”

  Individueel in groep live petanque spelen lijkt de hype te worden van 2020. Dimitri Keulemans (42) uit Burst profiteerde van de coronacrisis en verplichte tijdelijke werkloosheid om het online spelletje uit te vinden en te promoten. “Het is leuk om vrienden van dichtbij en veraf op een veilige manier terug te zien op de momenten dat het jou past.”
 1. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers