Sfeerbeeld van een prairietuin. Kleur is verzekerd tot in november.
Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeeld van een prairietuin. Kleur is verzekerd tot in november. © Laurence Machiels

Zo leg je een prairietuin aan: weinig onderhoud nodig en ijzersterke planten

Met hun op en top natuurlijke sfeer, ijzersterke planten, beperkte onderhoud en kleur tot november worden prairietuinen weleens de tuinen van de toekomst genoemd. Dat je er zelden moet wieden, de planten geen extra water nodig hebben en je aan één opruimbeurt in de lente voldoende hebt, zijn alleen maar pluspunten. De herfst is een ideaal moment om zo’n prairietuin aan te leggen. Tuinexperte Laurence Machiels toont hoe je eraan begint. Alle adviezen over je tuin en onderhoud lees je in ons dossier.

3 reacties

 • van heyste arnold

  2 jaar geleden
  ik vindt het mooi,waar koop je dat assortiment?en wanneer te zaaien? Arnold Van Heyste Oostende
 • Thomas van Eijndhoven

  2 jaar geleden
  Ge kunt ook alles afboorden met buxus en al het natuurlijke leven in u tuin kapot spuiten omdat er wat rupsen op zitten. Ik heb al jaren zo een borders en mijn tuin zit eindelijk terug vol leven en ik moet mijn rozen niet behandelen tegen luizen, heb geen last van muggen, vliegen of wespen. En mijn gazon is ook mooi afgeboord en tuin staat er ook piekfijn bij alleen met veel minder werk.
 • guilbert vannimmen

  2 jaar geleden
  Trekt wel op niets, net onkruid
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. “Kerstmis vieren onder de palmbomen.” Shanti (34), Cato (24) en Debby (34) overwinteren op Bali, in Kaapstad en Tenerife

  “Kerstmis vieren onder de palmbomen.” Shanti (34), Cato (24) en Debby (34) overwinte­ren op Bali, in Kaapstad en Tenerife

  Net als zo veel mensen vinden Cato (24), Shanti (34) en Debby (34) het wispelturige weer van bij ons maar niks, dus ze slaan de donkere maanden liever over. Cato trekt elk jaar naar een warm oord, Shanti overwintert voor het eerst en Debby verhuisde definitief. “We zullen zes maanden lang niet hoeven te koken, want eten in de traditionele restaurantjes is een stuk goedkoper dan zelf boodschappen doen.”