@hetisdemerckx op Instagram
Volledig scherm
PREMIUM
© @hetisdemerckx op Instagram

Yannick deed al tientallen citytrips en deelt de slimme manieren waarop hij die aanpakt: “Weinig mensen weten dat je de beste tips op Pinterest vindt”

Citytrips komen in alle gedaantes en formules, en fulltime reisblogger Yannick Merckx (27) van @hetismerckx op Instagram heeft ze allemaal al gedaan. Van Londen tot Boedapest, in de zon en in de regen. Na zeven jaar heeft hij genoeg slimme strategieën en trucjes ontwikkeld om van elk stadsbezoek een vlotte, gevarieerde en onvergetelijke minireis te maken. In deze aflevering van NINA's zomerreeks ‘De Vakantiekrak’ deelt hij ze allemaal. “Naar Parijs namen we onze vouwfietsen mee op de Thalys, gratis. Zo bespaarden we daar héél veel op transport.”

 1. “Zijn je oren popmuziek gewoon? Dan is Schubert iets voor jou”: Musicologe leert je hoe je klassieke muziek kan leren appreciëren
  PREMIUM

  “Zijn je oren popmuziek gewoon? Dan is Schubert iets voor jou”: Musicologe leert je hoe je klassieke muziek kan leren apprecië­ren

  Een vastgeroest cliché: de beau monde die omgeven met bladgoud en in dieprode stoffen zetels stijfjes naar een symfonisch orkest luistert. We beschouwen klassieke muziek zelden als toegankelijk, vaak zelfs als elitair. Musicologe Anna Vermeulen (26) legt de (on)geschreven regeltjes naast zich neer, en legt uit hoe en met welke componisten je de liefde voor klassieke muziek kan aanwakkeren. Ze creëert zelfs een handige Spotify-playlist voor beginners. “Je hoeft echt niet elke muzieknoot of elk instrument te herkennen.”
 2. Zomerdrankje piquette is verfrissend maar verboden. Wij spraken met een verkoper: “Qua smaak leunt het aan bij cider en kombucha”

  Zomerdrank­je piquette is verfris­send maar verboden. Wij spraken met een verkoper: “Qua smaak leunt het aan bij cider en kom­bucha”

  Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om het drankje legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: “Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?”
 3. Op vakantie met een stel onbekenden? Kathleen maakte al 20 groepsreizen en deelt haar tips en tricks. “Ik boek altijd zelf de vluchten”
  PREMIUM

  Op vakantie met een stel onbekenden? Kathleen maakte al 20 groepsrei­zen en deelt haar tips en tricks. “Ik boek altijd zelf de vluchten”

  Kathleen is een krak in reizen. Behalve Antartica zag ze elk continent, en alle zeven wereldwonderen. En ze ging al op zo’n twintig groepsreizen. De wereld verkennen met een stel onbekenden: ze weet als geen ander wat daar the good, the bad and the ugly van is. “Perfect als je een gevaarlijk land wil bezoeken, geen aanrader als je weinig geduld hebt.” In deze eerste aflevering van NINA’s zomerreeks ‘De Vakantiekrak’ deelt Kathleen alle tips en tricks en aan- en afraders voor wie op groepsreis wil. “Sommige bestemmingen doe je dankzij een groepsreis een pak goedkoper.”