Volledig scherm
© River Cleanup

World Cleanup Day: milieuorganisaties roepen op om dit weekend afval uit rivieren te halen (en jij kan meedoen)

Vandaag is het World Cleanup Day: de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Dan wordt er in meer dan 150 landen door miljoenen mensen afval opgeruimd. Deze editie belooft in België alvast een succes te worden. Want een aantal organisaties bundelen hun krachten en vragen vrijwilligers om dit weekend afval uit onze rivieren te halen. Nog geen plannen vandaag? Schrijf je in!

5 reacties

 • Annie Broeckx

  4 maanden geleden
  Het ligt niet aan de producent maar aan de persoon die het wegwerpt,waarschijnlijk lopen er opkuisers bij die hun eigen weggesmeten plastiek opkuisen.
 • jozef van riel

  4 maanden geleden
  Aan de mensen die de schuld weer maar direct bij een ander leggen. Het zijn wel WIJ die de plastic rommel naast de vuilbak werpen hé. Niet de producent!
 • Patje Moyens

  4 maanden geleden
  Als alleen al Coca-Cola zou stoppen met plastic drankverpakkingen,dan is er al een kwart minder plasticafval. Met drankrietjes,dragtassen en oorstokjes af te schaffen in plastic gaan we het niet redden.
 • Louis Reynders

  4 maanden geleden
  Als de voedingsindustrie en andere geen plastics meer produceren hoeft er ook niks opgeruimd te worden. Ze maken misbruik van de goedbedoelende zielen die de rommel opruimen en zadelen ons ook nog op met een schuldgevoel omdat we vervuilen. Zij zijn de bron.
 • Christiaan Vernist

  4 maanden geleden
  En in tour gooien ze als op de grond, ravijn,... Begin daar eens mee die opvoeding te geven.
 1. 10 puzzels die ideaal zijn als tijdverdrijf én interieurdecoratie

  10 puzzels die ideaal zijn als tijdver­drijf én interieur­de­co­ra­tie

  Na bijna een jaar corona is de kans groot dat je jezelf al meermaals doorheen je puzzelvoorraad – als je die al had – puzzelde. Beterschap is in zicht, maar totdat we allemaal dat prikje in onze bovenarm krijgen, kan er nog wel een puzzel of vijf gelegd worden. Genoeg van Alpenweides, Machu Picchu’s en kittens in rieten mandjes? Dat er voor puzzelmagie geen Disney aan te pas hoeft te komen, tonen deze Instagramwaardige pareltjes.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre