Laurence Machiels (l): "Kies de soorten die passen bij de bodem van je tuin en plant grote groepen van één soort: makkelijker te onderhouden dan een gemengde beplanting, en je tuin oogt rustiger en eenvoudiger"
Volledig scherm
PREMIUM
Laurence Machiels (l): "Kies de soorten die passen bij de bodem van je tuin en plant grote groepen van één soort: makkelijker te onderhouden dan een gemengde beplanting, en je tuin oogt rustiger en eenvoudiger" © Steven Richardson

Wil je wél een tuin, maar liever geen zwaar werk of veel onderhoud? Tuinexperte Laurence Machiels toont hoe je dat aanpakt

Eens tuinier, altijd tuinier, ook als je straks minder mobiel wordt of je rug niet meer mee wil. Tuinieren is immers een weldaad voor je gezondheid. Tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je ‘onderhoudsarm’ kan tuinieren door onder andere bepaalde makkelijke planten te kiezen, een moestuin op hoogte en licht te creëren en voor aangepast materiaal te kiezen. Zo pak je het volgens haar aan.

 1. Kan grondwaterput drinkwaterprobleem oplossen? Dit moet je weten voor je er een installeert
  PREMIUM

  Kan grondwater­put drinkwater­pro­bleem oplossen? Dit moet je weten voor je er een instal­leert

  Dat drinkbaar water helemaal niet zo vanzelfsprekend is, zelfs in onze westerse wereld, mochten de inwoners van Overijse onlangs aan den lijve ondervinden. Door de geringe regenval waren veel regenwaterputten in de streek leeg en verdubbelde het verbruik van leidingwater. Uiteindelijk kwam er geen druppel meer uit de kraan. Toch is een grondwaterput boren in deze droge tijden geen goede oplossing, benadrukken experts. Hoe werkt zo een put, wat kost het en mag je er bovendien zomaar een plaatsen?
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”