Laurence Machiels: "Groenblijvend hoeft niet altijd groen te zijn. Er zijn genoeg grijsbladige planten die de hele winter door hun blad houden."
Volledig scherm
PREMIUM
Laurence Machiels: "Groenblijvend hoeft niet altijd groen te zijn. Er zijn genoeg grijsbladige planten die de hele winter door hun blad houden." © Steven Richardson

Wil je ook in de winter leven in je tuin? Deze planten houden het hele jaar groene bladeren

Ziet jouw tuin er een week voor de winter start al kaal en troosteloos uit? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet de oplossing: wintergroene planten. Ze tipt enkele groenblijvers die je - met dank aan de milde temperaturen - nu zelfs nog snel kan planten. “Je hebt er zelfs waarvan het blad prachtig verkleurt, zonder dat de bladeren daarna afvallen!”

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Onze tuinexperte toont hoe je je terras een prachtige herfstmake-over geeft: “Hou het niet te netjes en verander regelmatig van decor”
  PREMIUM

  Onze tuinexper­te toont hoe je je terras een prachtige herfstmake-over geeft: “Hou het niet te netjes en verander regelmatig van decor”

  Nu de lockdown ons weer buiten duwt, richting herfstbarbecues en terrasapero’s met je knuffelcontacten, is het hoog tijd om van je terras een warme eyecatcher te maken. “Met kleurrijke struiken, zwierige grassen en een paar stevige groenblijvers krijg je meteen een buitenkamer vol kleur en variatie”, zegt onze tuinexperte Laurence Machiels. Zij legt uit welke je het best kiest voor het mooiste resultaat én hoe je ervoor zorgt dat ze feilloos de winter doorstaan.
 1. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet

 2. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
  Play

  Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water