Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Wat je eet op vakantie vaak slechter voor milieu dan je vlucht ernaartoe

Kies jij ook elk jaar steevast voor een all-invakantie? Dan is wat je eet op vakantie vaak slechter voor het milieu dan je vlucht naar je bestemming. Zorg je daarentegen zelf voor je eten, ligt je voedselafdruk een pak lager. Dat blijkt uit een nieuwe studie van wetenschappers van de Universiteit van Lund, Zweden en de Universiteit van Queensland, Australië.

13 reacties

 • daniel d'hulst

  1 jaar geleden
  Ik word zot van al die geldverkwistende studies. Mogen we nog wel leven ?
 • Gino Van driessche

  1 jaar geleden
  Misschien kunnen we best stoppen met eten???
 • FREDDDY SIMONS

  1 jaar geleden
  Woon in Tenerife, moet ik dan zwemmen naar België of wat. Die groen zullen wel alles bepalen en wij maar ja knikken zekers!
 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 jaar geleden
  En als je thuis eet dat is het beter voor het milieu???
 • Jan De Maeyer

  1 jaar geleden
  Mannekes, stop aub is met iedereen een schuldgevoel aan te praten en als jullie toch zo inzitten met het milieu begin dan is over de overbevolking op deze planeet of mag dit niet van het marrakesch pact?
 1. Van film kijken op een vijver tot kunst in de Brugse binnenstad: 7 tips voor een weekend vol schoonheid

  Van film kijken op een vijver tot kunst in de Brugse binnenstad: 7 tips voor een weekend vol schoonheid

  Pal in het prachtige kasteelpark van Beervelde, dicht bij Gent, kan je op de omliggende vijver gratis varen met een houten vlot, met maximaal vier personen. Je zal je absoluut niet vervelen. De vlotjes zijn namelijk uitgerust met de nieuwe One-technologie van Telenet, waarmee wifi en 4G voortaan één worden en je overal supersnel internet hebt, hoe afgelegen je ook zit. Zo kan je op het grote scherm kijken naar een aflevering van je favoriete serie op Streamz of losgaan met de silent disco. Geen ­waterrat? Nog de hele maand mei is er ook een mobiele truck die door Vlaanderen en Brussel trekt. Daar kan je gratis je pakket halen om One te testen en een beleving naar keuze doen. Meer info: one2go.telenet.be.