Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Wat bezielt jongeren die lockdownfeestjes organiseren? “We hingen zwarte doeken voor de ramen zodat niemand binnen kon kijken”


Begin deze maand kwamen zo'n 2.000 jongeren samen in het Brusselse Ter Kamerenbos voor La Boum. Het onofficiële evenement liep compleet uit de hand, en dit weekend staat een tweede editie gepland. Of het zal doorgaan, is nog niet zeker. Wat wel zeker is: bij jongeren kriebelt het om te feesten. Logisch, na een jaar in lockdown. Toch zijn er ook sommigen die de coronaregels al een hele tijd aan hun laars lappen. Sam* (26) en Cedric* (20) getuigen over waarom ze ervoor kozen lockdownfeestjes te organiseren. “Dat feest was het hoogtepunt van het jaar. Spijt heb ik niet.”

 1. De revival van rolschaatsen: alle essentiële tips op een rijtje

  De revival van rolschaat­sen: alle essentiële tips op een rijtje

  “Rolschaatsen zijn kinderlijk en nostalgisch, en in een tijd waar alles gecontroleerd lijkt, zijn mensen meer dan ooit op zoek naar iets dat hen troost en fun biedt.” Sinds corona zijn mensen massaal beginnen rollerskaten. Kriebelt het bij jou ook om iets anders te proberen dan te wandelen of te fietsen? Professionele rolschaatser Stephanie zet de belangrijkste beginselen op een rijtje, zodat jij ook vertrokken bent.
 2. Dit vinden Vlamingen van padel volgens de satirische Sara Leemans: “Ik hoor dat ­getokkel dus in mijn slaap, hè, ­Francis!”

  Dit vinden Vlamingen van padel volgens de satirische Sara Leemans: “Ik hoor dat ­getokkel dus in mijn slaap, hè, ­Francis!”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt de draak zowel met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: Vlamingen wagen zich in deze coronatijden massaal aan padel, een mix tussen squash en tennis. Maar of iedereen daar even blij mee is?
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan