Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Warm weer zorgt voor mierenplaag: met deze tips verjaag je ze

Door de warmte én de aanhoudende droogte worden huizen, gazons, terrassen en planten nog meer dan anders geteisterd door mierennesten. Met deze tips laten ze jouw huis deze zomer met rust en je hoeft er niet eens een verdelgingsmiddel voor te kopen.

14 reacties

 • guy vermeulen

  3 jaar geleden
  laat ze gewoon kruipen, deze winter zijn ze al weg !
 • Theo Schuermans

  3 jaar geleden
  Kaneel strooien helpt ook en is nog milieuvriendelijk ook.
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  Je kaan ook voederbakjes hangen voor de mussen, en die komen daarna uit dankbaarheid je tuintje opkuisen van mieren en andere insecten.
 • jeannine avonds

  3 jaar geleden
  een straaltje afwasproduct gieten voor de deur waar ze binnen komen, ze deinzen daarvoor terug en je hebt geen mieren meer !
 • Kirsten Hershe

  3 jaar geleden
  't is maar een mier hoor mensen, geen vleesetend bloed lustig mens verslindend beest dat iedereen op zijn weg kapot maakt. Was vorige week bij Kruidvat en hoorde een oudere dame tegen haar vriendin zeggen dat ze een spuitbus nodig had tegen vliegen en vliegende beesten. Mijn eerste gedacht was, spuit dan maar al direct eens op uw gezicht. Want iedereen sproeit, spuit en strooit vergif om insecten te doden terwijl deze broodnodig zijn voor ons dagelijks voedsel!
 1. Zo beleven Vlamingen hun vakantie in eigen land volgens de satirische Sara Leemans: “Ah, dus jullie doen ginder eigenlijk hetzelfde als thuis?”

  Zo beleven Vlamingen hun vakantie in eigen land volgens de satirische Sara Leemans: “Ah, dus jullie doen ginder eigenlijk hetzelfde als thuis?”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: hoe vullen Vlamingen hun midweekje weg in?
 2. Bent Van Looy tipt zijn favoriete topadresjes voor Parijs in nieuwe reisgids. “Ik wilde ze lange tijd met niemand delen”

  Bent Van Looy tipt zijn favoriete topadres­jes voor Parijs in nieuwe reisgids. “Ik wilde ze lange tijd met niemand delen”

  Intiem, verhelderend, intrigerend. Adjectieven te kort om de reisgids te omschrijven die Bent Van Looy tijdens en tussen de lockdowns maakte van zijn Parijs. “De laatste keer dat ik er was, moest ik om 18 uur binnen zijn, door de avondklok. Dan ging ik nog stiekem ’s avonds van mijn hotel naar de Chinees om de hoek om eten.” Het is een boek vol verborgen parels en petites histoires. Of wist jij dat tikken tegen een appel je vertelt of je een goed exemplaar vast hebt? Hoe hoger de klank, hoe sappiger. Zeg dat Bent het je verteld heeft.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije