Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Instagram @amsterdam.petanque.social.club @chateaumentone

Waarom het ‘oubollige’ petanquen opnieuw hip is. 3 spelers vertellen

Hoewel het doet denken aan pastis, de zomer en gepensioneerde Fransmannen, is jeu de boules toch bezig aan een ongeziene opmars. Steeds meer millennials omarmen de sport en sinds kort is in ons land de eerste horecazaak geopend waar je kunt petanquen. Drie spelers getuigen over hun passie voor het spel. “Na mijn vakantie wou ik per se een eigen petanquebaan in mijn tuin.” 

 1. “Een natuurlijke voetmassage is heilzaam voor lichaam en geest.” 10 blotevoetenpaden in Vlaanderen om uit te proberen

  “Een natuurlij­ke voetmassa­ge is heilzaam voor lichaam en geest.” 10 blotevoe­ten­pa­den in Vlaanderen om uit te proberen

  Voor onze voorouders was het dagelijkse kost, wij doen het nog amper: blootvoets op verschillende ondergronden lopen. Het is nochtans supergezond. Het stimuleert niet alleen je bloedsomloop, maar helpt ook om je hoofd helemaal leeg te maken, zegt voetreflexoloog Els van Daele. Gelukkig liggen er in gans Vlaanderen prikkelende weggetjes verspreid: wij tippen tien blotevoetenpaden.
 2. 5 vrouwenploegen in een stoere sport over hun sterke band: “Een heel team beschermt je, op én naast het veld”
  PREMIUM

  5 vrouwen­ploe­gen in een stoere sport over hun sterke band: “Een heel team beschermt je, op én naast het veld”

  Ja, enthousiasme werkt aanstekelijk. Ter ere van de week van de ploegsport zwaaien vijf vrouwelijke teams de deuren van hun kleedkamer open voor een openhartig gesprek over de liefde voor hun sport. “Velen van ons zitten de hele dag op kantoor of op school. Als je ’s avonds dan door de modder rolt, vergeet je even alles en iedereen.” Van een sportieve uitlaatklep tot het recept voor meer zelfvertrouwen, ze hebben redenen genoeg voor hun vaste afspraak op het veld. “Sinds ik mama ben is onze wekelijkse trainingsafspraak nog belangrijker. Samen met m’n vriendinnen achter de bal lopen geeft me zuurstof voor de rest van de week.”