Volledig scherm
© Getty Images

Vogelen wint aan populariteit: 2019 is het jaar van de vogelaar

Vergeet Pokémon GO. Wie unieke wezens wil spotten, heeft meer aan een verrekijker dan aan een smartphone. 2019 is het jaar van de vogelaar.

7 reacties

 • vanzeir guy

  2 jaar geleden
  Wij doen dit al vele jaren maar onze vogeltuin of natuur in de omgeving wordt steeds kleiner. De ontsluitingsweg voor de gevangenis in Leopoldsburg zal alweer een groot stuk natuur wegnemen want ze plannen er een weg van om en bij de 60 meter breed. Nog even en dan schiet enkel uw eigen tuin nog over, ofwel, moet je dik gaan betalen om in afgesloten stukjes natuur te mogen gaan rond lopen. Zielig.
 • Koenraad Verstraeten

  2 jaar geleden
  Toen ik bij het lezen van dit artikel merkte dat 'vogelen' synoniem staat aan 'vogelspotten' was ik niet een weinig ontgoocheld!...
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 jaar geleden
  Bij ons heeft vogelen een andere betekenis.
 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  het is niet" vogelen", de correcte naam is "voyeur". met een verrekijker in het bos rondsluipen, jaja...
 • Nijs Rudi

  2 jaar geleden
  ik vogel al heel lang.
 1. Zita Wauters, dochter van Koen Wauters, over opgroeien in lockdown: “Zodra het mag,
wil ik een hele nacht dansen tot ik niet meer kan”

  Zita Wauters, dochter van Koen Wauters, over opgroeien in lockdown: “Zodra het mag, wil ik een hele nacht dansen tot ik niet meer kan”

  Kleine meisjes worden groot, ook in lockdown. Zita Wauters (16), dochter van Koen Wauters (53) en Valerie De Booser (41), zag haar sweet sixteen aan haar neus voorbijgaan. Ze wil weer voltijds naar school en ze mist haar vrijheid. “Ik zou op deze leeftijd met mijn ouders moeten discussiëren over hoe laat ik thuis ben na een fuif”, zegt ze over wat een bijzonder lastig jaar is.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten