Genkenaar Filip Boyen brengt al bijna 40 jaar door in een wereld van luxe, maar hij houdt de voetjes op de grond: "Ik kijk er altijd naar uit om gewoon thuis te zijn, en te koken voor mijn vrouw en kinderen."
Volledig scherm
PREMIUM
Genkenaar Filip Boyen brengt al bijna 40 jaar door in een wereld van luxe, maar hij houdt de voetjes op de grond: "Ik kijk er altijd naar uit om gewoon thuis te zijn, en te koken voor mijn vrouw en kinderen." © Photo News

Vlaming is CEO van 'Michelingids' voor luxehotels: “De butler die ziet dat mijn tandpasta bijna op is en voor nieuwe zorgt. Kijk, dát is service”

Het is de Michelingids van de luxehotels. 'Forbes Travel Guide' stuurt zijn 50 inspecteurs incognito de wereld rond op zoek naar de meest exclusieve plekjes om te overnachten. En aan het hoofd van die zoektocht naar perfectie staat een Belg: CEO Filip Boyen (61), ooit begonnen als eenvoudige commis in een restaurant. "Luxe gaat niet alleen over gouden kranen of 'infinity pools', het draait vooral om emotie. Service is kunst."

11 reacties

 • Hubert Van de Plas

  2 jaar geleden
  Michelingids dat die nog bestaat. Ik denk dat recensies op bv Google Maps of tripadvisor veel meer zeggen dan de mening van 1 persoon. Google sterren zijn de nieuwe michelinsterren.
 • Danny Yde

  2 jaar geleden
  yep, ook al voorgehad. Savonds nog gezien dak 340 euro in valies zat, dag later nog maar 300. Ook iemand gezien dak teveel bijhad en heeft mij ontlast !
 • Henri Troyat

  2 jaar geleden
  Dat verhaaltje van die tandpasta? Service? Gewoon arrogantie en luiaardij.
 • Erwin De Meyer

  2 jaar geleden
  Als mijn tandpasta op is koop ik hem zelf. Ik heb daar geen slaaf voor nodig.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Gaat nergens over.
 1. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten

 2. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl