Ellen Lejeune ontwierp een urinoir speciaal voor vrouwen.
Volledig scherm
Ellen Lejeune ontwierp een urinoir speciaal voor vrouwen. © Tini Cleemput/MissWizz

Vlaamse ontwikkelt vrouwenurinoir: “Veel aangenamer dan hangend plassen boven een vuile wc-bril”

Goed nieuws voor vrouwen die de lange wachtrijen aan toiletten op festivals en evenementen beu zijn. Productdesigner Ellen Lejeune (32) heeft een vrouwenurinoir ontworpen die binnenkort kan worden uitgetest op Reggae Geel, de Gentse Feesten en andere festivals.

48 reacties

 • censor

  2 jaar geleden
  Ik ga op reis (een vrouw) en neem mee: een plastuit!,
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  Drie keer nul op tien: Onhygiënisch, onpraktisch en ongezonder (zittend je blaas ledigen is gezonder, ook voor mannen).
 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Heb als kind ook bezig geweest om dit te realiseren, maar niet praktisch
 • Karine Roeland

  2 jaar geleden
  Ziet er niet echt handig uit. Misschien als je geen ondergoed draagt en enkel een rok of kleed, maar zeker geen korte of lange broek. Een pamper lijkt me dan nog handiger en hygiënischer.
 • Eric Loyens

  2 jaar geleden
  Wat is er mis met een pamper volzeiken en uitdoen Als ik een vrouwen wc bekijk kan ik alleen maar vast tellen dat de vrouwen een bende vuilaards zijn zij denken ook niet aan de volgende die moet plassen
 1. Cheesy pop uit de jaren 80 is de beste remedie tegen stress, volgens studie

  Cheesy pop uit de jaren 80 is de beste remedie tegen stress, volgens studie

  Stress, stress will tear us apart, again ... Stress is een gekende boosdoener, zowel voor ons mentale als voor ons fysieke welzijn. De positieve effecten van muziek hebben we allemaal al eens ervaren: je favoriete nummer opzetten en luidkeels meezingen kan een wereld van verschil maken voor hoe je je voelt. Een recente studie heeft onderzocht welke muziekgenres nu precies het beste helpen tegen stress, en jaren 80 popmuziek kwam uit als grote winnaar.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Kristallen duimstenen zijn de nieuwe stressballen

  Kristallen duimstenen zijn de nieuwe stressbal­len

  Halfedelstenen en kristallen zijn al een tijdje bezig aan een opmars. Ze doen dienst als decoratie op salontafels en nachtkastjes van influencers, ze worden verwerkt in kaarsen, juwelen en beauty tools. Al gehoord van de steeds populairder wordende duimsteen of worry stone? Een compact, plat kristal dat je overal mee naartoe neemt en al eeuwenlang wordt gebruikt om stress te verlichten. “Het is de bedoeling dat de je steen bij jou draagt, zodat je er kracht uit kan putten wanneer je het nodig hebt.”
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras