Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Vertrek jij op vakantie? Pak je koffer in à la Marie Kondo

Trek jij tijdens de krokusvakantie naar het buitenland, voor een weekje zon of sneeuw? Dan ben je niet de enige. Morgen al verwacht Brussels Airport zo’n 75.333 reizigers. En dat betekent één ding: véél mensen met stress om hun koffer ingepakt te krijgen. Gelukkig heeft de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo een handig stappenplan om het klusje makkelijker te maken.

0 reacties

 1. COLUMN. 33-jarige single Hanne gaat op zoek naar kerstcadeaus: “Die 30 euro kan ik beter sparen voor dat huis dat ik nooit ga kunnen betalen”

  COLUMN. 33-jarige single Hanne gaat op zoek naar kerstca­deaus: “Die 30 euro kan ik beter sparen voor dat huis dat ik nooit ga kunnen betalen”

  Cadeautjes kopen deze tijd van het jaar, het is een hele beleving. De een krijgt er geen genoeg van, de ander vreest het meer dan de dood. Voor de 33-jarige single Hanne staat één ding vast: volgend jaar bestelt ze haar kerstcadeaus online. “Het was wat media zouden noemen: ‘koppen lopen’ in een afgesloten ruimte, en laat dat net het tegenovergestelde zijn wat in tijden van omicronvarianten en stijgende cijfers ‘een slim idee’ is. En ik wist het. Ik wist dat dit een regelrechte fout was.”
 2. Selfies nemen als een echte influencer of Antwerpse legendes ontrafelen? 5 leuke tips voor een goedgevuld weekend

  Selfies nemen als een echte influencer of Antwerpse legendes ontrafelen? 5 leuke tips voor een goedgevuld week­end

  De eindejaarsperiode nadert met rasse schreden. Voor sommige kinderen is de kerstvakantie zelfs al van start gegaan. Moet je nog in de kerstsfeer komen? Dan kan je de puntjes op de i zetten wat kerstdecoratie betreft. Wie liever op stap wil, kan een bezoek brengen aan het MAS of rondrijden om Instagramwaardige plekjes in eigen land te ontdekken. Doe je het liever wat rustiger aan? Dat kan al wegdromend bij het romantische Frankrijk met Emily in Paris. Bon week-end!
 3. Het is de Internationale Dag Van de Bergen: experten leggen uit waarom je in de bergen gelukkiger wordt
  Goed Gevoel

  Het is de Internatio­na­le Dag Van de Bergen: experten leggen uit waarom je in de bergen gelukkiger wordt

  Met sneeuw bezaaide bergtoppen, een staalblauwe hemel en de winterzon die stralend aan het firmament staat. Vandaag is het de Internationale dag van de Bergen, en voor velen weerklinkt de lokgroep van die mastodonten dit jaar extra luid. Experten Paul Piff en Liesbeth Saerens leggen uit waarom je van de bergen gelukkiger wordt. En vurig hopend dat het coronavirus geen roet in het eten gooit, verzamelden wij tips om met een budget, autovrij of op een andere unieke manier van een wintervakantie te genieten.