Elisa Maenhout
Volledig scherm
© Elisa Maenhout

Verdiep jezelf in de wereld van kant of van zeemeerminnen: 5 originele tips voor het weekend

Nog geen weekendplannen? Nochtans staat er heel wat leuks op de planning, zeker als je graag nieuwe horizonten verkent. Of je nu graag naar een kunstenfestival in een kasteelpark gaat, bijleert over de Belgische kanthandel of een duikje neemt in de wereld van moderne zeemeerminnen en -mannen: het kan allemaal. 

 1. Celine (31) en Evelien (28) zijn professionele zeemeerminnen: “In mijn staart voel ik me mooi en sexy”
  PREMIUM
  Gent

  Celine (31) en Evelien (28) zijn professio­ne­le zeemeermin­nen: “In mijn staart voel ik me mooi en sexy”

  De internationale meergemeenschap is razendsnel aan het uitbreiden. Celine Van de Voorde (31) doet het al sinds haar zestiende en was de eerste Belgische die er haar beroep van maakte. Evelien Peeters (28) geeft al 5 jaar shows als zeemeermin. Overdag werkt ze in de daklozenopvang in Gent, maar in haar vrije uren trekt ze steevast haar staart aan. “Mijn persoonlijk record van mijn adem inhouden is 4 minuten. Mijn zangachtergrond en het feit dat ik al lang diepzeeduik, helpen uiteraard”, volgens Celine.
 2. Gezellig griezelen, wondermooi wandelen of zalig zitten? 5 tips voor een spooky Halloweenweekend

  Gezellig griezelen, wondermooi wandelen of zalig zitten? 5 tips voor een spooky Halloween­week­end

  Hoe zeer de zomer ons teleurstelde, zo aangenaam verrast de herfst ons nu. Het mag gezegd worden: dit najaar is er een voor in de boekjes. De temperaturen zakken traag maar gestaag, het herfstzonnetje houdt ons warm en maakt de vallende blaadjes net dat beetje mooier. Een ideale setting om van dit verlengde Halloweenweekend te genieten. Wij tippen alvast vijf originele activiteiten voor groot en klein.