Sofie Van De Velde, Valerie Roosen en Maarten Leyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Van De Velde, Valerie Roosen en Maarten Leyts. © Klaartje Lambrechts / rv

Van Eminem tot Paris Hilton: iedereen investeert via 'NFT's' in digitale kunst. 3 experts leggen uit wat het is en hoe je ermee start

NFT’s zijn overal. Het is een manier om digitale kunst te bezitten, en heel wat bekende mensen - van Eminem tot Paris Hilton, topmodel Emily Ratajkowski, Wout van Aert of Melania Trump - investeren daar een smak geld in. Maar wat is het juist en wat heeft het te maken met kunst? We vroegen het aan een financieel expert, een CEO van een trendbureau en een kunstkenner, die uitleggen of iedereen ermee kan starten. “In Hollywood kan je sommige feestjes zelfs niet meer binnen als je niet met NFT’s kunt betalen.” 

15 reacties

 • David Hermans

  2 weken geleden
  Die zeepbel kan er ook nog wel bij...
 • Patrick Weyers

  2 weken geleden
  Als je veel teveel geld hebt kan je dat perfect missen en je aankopen in lucht er mee betalen ;-).
 • Sammy Hermans

  2 weken geleden
  Topas. Elke nft is uniek en staat overanderbaar op blokchain na creatie(mint). Kopieren heeft geen nut
 • Charles De Ruydts

  2 weken geleden
  De waarde zit in het NFT-certificaat niet in de kunst. En welke instelling waarborgt dat het werk wel bestaat, of moet dat ook niet !.
 • ivan de ridder

  2 weken geleden
  Guy Bisschops, dat iemand honderduizenden euros of dollars neertelt voor een png van een aapje met laserogen is idd niet te vatten voor een normaal menselijk brein. Maar goed, het is wat de gek ervoor betaalt en sommigen willen meesurfen met de hype anders zijn ze niet 'in'.
 1. Na de weddingplanner is er voor het eerst een Vlaamse honeymooncoach: “Een bestemming moet heel Instagrammable zijn”

  Na de wedding­plan­ner is er voor het eerst een Vlaamse honeymoon­coach: “Een bestemming moet heel Instagram­ma­ble zijn”

  Na de mooiste dag van je leven volgt meestal een onvergetelijke reis. Maar welke bestemming kies je? Wat wil je daar doen? En waar haal je de energie nog vandaan na de maandenlange voorbereidingen voor je huwelijksdag? Na de vele weddingplanners heeft ons land daarom voor het eerst ook een honeymooncoach: Evi (37) van The Travel Planner zet alles op alles om tortelduifjes de huwelijksreis van hun dromen te bezorgen.