Ter ere van Disney+ werd een schildering gemaakt van Forky uit Toy Story.
Volledig scherm
Ter ere van Disney+ werd een schildering gemaakt van Forky uit Toy Story. © Disney

Van baby Yoda tot Forky: Disney organiseert streetarttour door België

Dinseyfans, hou je hart vast, want Disney maakte een nationaal streetartparcours ter ere van de lancering van hun steamingdienst Dinsey+. Het bekende bedrijf vroeg Belgische straatartiesten om vijf grote steden van ons land een magische touch te geven. Schrik niet, als je straks een reusachtige baby Yoda op de zijgevel van een huis ziet staan.

  1. The making of van de ‘De Slimste Mens Ter Wereld’-trailer. Artdirector Kurt Loyens: “We mochten erover gaan”

    The making of van de ‘De Slimste Mens Ter We­reld’-trai­ler. Artdirec­tor Kurt Loyens: “We mochten erover gaan”

    Het jaar 1969. Eddy Merckx wint zijn eerste Ronde van Vlaanderen, The Beatles geven hun laatste concert en de mens zet voet op de maan. Maar wat niemand weet is dat ook de populairste televisiequiz ‘De Slimste Mens’ dan zijn prille begin kent. Met dit fictief ‘scheppingsverhaal’ lanceren ‘Mister E’ Van Looy en co op een wel heel originele manier de trailer van het nieuwe seizoen. Kurt Loyens (51), artdirector van de film, vertelt hoe ze te werk gingen. “De villa uit de trailer kwamen we toevallig tegen: ze stond te koop op Immoweb.”
  2. De naam van je lief laten tatoeëren not done? Veel mensen doen het toch. “Ik krijg dagelijks zo’n tortelduif over de vloer”, zegt tattoo-artiest

    De naam van je lief laten tatoeëren not done? Veel mensen doen het toch. “Ik krijg dagelijks zo’n tortelduif over de vloer”, zegt tat­too-ar­tiest

    De Amerikaanse actrice Hilary Duff (32) en haar echtgenoot, zanger Matthew Koma (32), zijn bijna een jaar getrouwd en hebben samen twee kindjes. Nu tillen ze hun relatie naar een volgend niveau. Je weet wel, het ‘tattoo op je achterwerk’-niveau: Koma liet immers Hilary’s naam op zijn achterwerk tatoeëren. Komen zulke liefdestatoeages bij ons ook vaak voor? Wij vroegen het aan Jasper De Jonge (29), tattoo-artiest bij het bekende Antwerpse Vinnie stones’ SinSin Tattoo.