Ter ere van Disney+ werd een schildering gemaakt van Forky uit Toy Story.
Volledig scherm
Ter ere van Disney+ werd een schildering gemaakt van Forky uit Toy Story. © Disney

Van baby Yoda tot Forky: Disney organiseert streetarttour door België

Dinseyfans, hou je hart vast, want Disney maakte een nationaal streetartparcours ter ere van de lancering van hun steamingdienst Dinsey+. Het bekende bedrijf vroeg Belgische straatartiesten om vijf grote steden van ons land een magische touch te geven. Schrik niet, als je straks een reusachtige baby Yoda op de zijgevel van een huis ziet staan.

 1. Deze 5 vrouwen kiezen bewust voor één kind. "Misschien klinkt het egoïstisch, maar ik ben ook meer dan alleen mama”
  PREMIUM

  Deze 5 vrouwen kiezen bewust voor één kind. "Misschien klinkt het egoïstisch, maar ik ben meer dan alleen mama”

  Twee kinderen. Een jongen en een meisje. Het is voor de meeste koppels nog altijd de norm, de wens, het perfecte plaatje. Toch zijn er gezinnen die bewust kiezen voor één kind. Met alle ­voordelen, maar ook alle vooroordelen van dien – zeker in tijden van corona. Vijf vrouwen vertellen over hun bewuste keuze om maar voor één kleine te gaan. Gezondheidszorgpsycholoog Jacqueline van Swet geeft duiding: “Ondanks dat er zoveel verschillende gezinsvormen bestaan, voldoet een gezin met één kind nog steeds niet aan de verwachting.”
 2. Zo maak je je fiets winterproof: “Hou zeker je bandenprofiel in de gaten”
  PREMIUM

  Zo maak je je fiets winter­proof: “Hou zeker je bandenpro­fiel in de gaten”

  De Ronde van Vlaanderen mag er dit jaar dan misschien anders uitzien, aan populariteit moet de koers absoluut niet inboeten. Integendeel, zelden kozen we zo vaak voor de fiets als middel om fit en gezond te blijven. Maar nu de dagen korter, donkerder en kouder worden, is het belangrijk om onze trouwe tweewieler extra in de watten te leggen. Wat kun je zelf doen? Waarvoor stap je het best naar een professional? En wat als je je stalen ros maanden op stal laat staan? Voormalig Belgisch en vicewereldkampioen veldrijden Klaas Vantornout (38) deelt zijn beste tips om je fiets helemaal winterklaar te maken.