rr
Volledig scherm
© rr

Vakantie in eigen land: doe- en logeertips met buitenlandse allures

Suppen door Gent, halsbrekende watertoeren uithalen of dobberen op een kampeervlot. Het kan deze zomer allemaal. Lekker buitenlands avontuur binnen de landsgrenzen.

 1. Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroeiend genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten maken”

  Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroei­end genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten ma­ken”

  In de video’s van ‘silent vloggers’ is het stil. Er wordt niet gepraat en je krijgt het gezicht van de vlogger vaak niet eens te zien. Wat je wel ziet, is de uitvoering van doorsnee huishoudelijke activiteiten zoals koken, tuinieren of de was doen. Alledaags of niet, ‘silent vlogs’ halen miljoenen views. Voor vele kijkers zijn de video’s namelijk als therapie: niet om de sleur van het dagelijkse leven te ontlopen, maar juist om hem te omarmen. “De video’s gaan niet zomaar over eten maken of handwerk. Voor mij hebben ze een diepere betekenis”, aldus fan Morgana Cappellari (30).
 2. “Zijn je oren popmuziek gewoon? Dan is Schubert iets voor jou”: Musicologe leert je hoe je klassieke muziek kan leren appreciëren
  PREMIUM

  “Zijn je oren popmuziek gewoon? Dan is Schubert iets voor jou”: Musicologe leert je hoe je klassieke muziek kan leren apprecië­ren

  Een vastgeroest cliché: de beau monde die omgeven met bladgoud en in dieprode stoffen zetels stijfjes naar een symfonisch orkest luistert. We beschouwen klassieke muziek zelden als toegankelijk, vaak zelfs als elitair. Musicologe Anna Vermeulen (26) legt de (on)geschreven regeltjes naast zich neer, en legt uit hoe en met welke componisten je de liefde voor klassieke muziek kan aanwakkeren. Ze creëert zelfs een handige Spotify-playlist voor beginners. “Je hoeft echt niet elke muzieknoot of elk instrument te herkennen.”