Nathalie Samain
Volledig scherm
PREMIUM
© Nathalie Samain

Ultieme vrijheid najagen, een nieuwe start maken of je oerinstinct herontdekken: deze 3 koppels staan aan het roer van een droomfabriek

Na anderhalf jaar binnenzitten beginnen Vlamingen weer te dromen. Het buitenland, het avontuur of een nieuwe levensstijl lonkt. En deze drie koppels maken er hun missie van om die dromen waar te maken. Matthias en Mieke bouwen bestelbusjes om tot hippe campers. Leen en Steven helpen Vlamingen aan een (tweede) verblijf in Spanje. En Bert en Kiki leren mensen weer te verbinden met de natuur. Met hen praten, dóét dromen. “Genieten staat weer hoog op de agenda, merken we.”

 1. Vlamingen vallen voor ‘vanlife’: zo bouwde Julie (33) haar busje om, inclusief haar tips en budget. “Binnenin vergeet je dat je in een camionette leeft”
  PREMIUM

  Vlamingen vallen voor ‘vanlife’: zo bouwde Julie (33) haar busje om, inclusief haar tips en budget. “Binnenin vergeet je dat je in een camionette leeft”

  “Ik parkeer mijn ‘hotelkamertje’ op straat en hoef niet in te pakken of uit te checken. Makkelijker kan niet, toch?” Is reizen met een omgebouwd busje nu al dé reistrend van 2021? De hashtag #vanlife neemt op sociale media mythische proporties aan en ook ex-K3 Josje Huisman timmert sinds deze maand aan haar huisje op wielen. Onderneemster en interieurfanaat Julie Motoi (33) bouwde voor zichzelf een compact busje dat voor citytrips kan dienen. “Je moet echt puzzelen en creatief zijn.” Ter inspiratie deelt ze haar praktische tips, details over het bouwproces en haar budget.
 2. Rush op tweede verblijven in het buitenland is gestart: zoveel betaal je in verschillende landen voor een stulpje
  PREMIUM

  Rush op tweede verblijven in het buitenland is gestart: zoveel betaal je in verschil­len­de landen voor een stulpje

  Corona legde de markt voor tweede verblijven in het buitenland volledig lam. Maar zodra het reisverbod op de schop ging, vertienvoudigde de interesse. Spanje steekt er nog steeds met kop en schouders bovenuit, terwijl Italië een beetje uit de gratie is gevallen. Onze woonexpert Björn Cocquyt kijkt per land welke huizen onze landgenoten zoeken en hoeveel dat kost.
 1. Om te lezen, luisteren, kijken en bij weg te dromen: een flinke dosis reisinspiratie voor wie smacht naar exotischere oorden

  Om te lezen, luisteren, kijken en bij weg te dromen: een flinke dosis reisinspi­ra­tie voor wie smacht naar exotische­re oorden

  Reizen naar zonovergoten stranden of adembenemende plekken aan de andere kant van de wereld. We hebben het zo lang niet gemogen en het blijft nog altijd een beetje tricky. Dus geven we je wel alvast een stevige dosis inspiratie om bij weg te dromen. Want ook in je eigen zetel kan je de wereld rondreizen: door te lezen, te luisteren naar podcasts, te kijken naar films en documentaires en door knappe Instagrampagina’s te volgen. Een opsomming.