RV/Mie De Backer
Volledig scherm
© RV/Mie De Backer

UITGETEST. Fietsen langs het water: vijf routes om op twee wielen te ontdekken

Helemaal klaar met wandelen? Gun je wandelschoenen even rust en trek eropuit met de fiets (als het weer meezit, tenminste). Een paar van onze redactrices testten voor jou prachtige routes in Vlaanderen. In de hoofdrol: de Schelde, de Maas, de Noordzee, de Durme, de Dijle en de Nete. “De langsvliegende watervogels, het rustieke landschap en de knoestige bomen brengen je meteen tot rust.” 

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Zo genieten Vlamingen van de heropende terrassen volgens de satirische Sara Leemans. “Met een bevriend koppel maken ze ‘alle terrassen op het dorpsplein onveilig’”
  NINA

  Zo genieten Vlamingen van de heropende terrassen volgens de satirische Sara Leemans. “Met een bevriend koppel maken ze ‘alle terrassen op het dorpsplein onveilig’”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo reageren Vlamingen op de heropening van de terrassen.