Steven Richardson
Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson

Tuinieren hoeft niet duur te zijn: de beste budgettips van tuinexperte Laurence Machiels

Wat heerlijk, dat de tuincentra en plantenkwekerijen weer open zijn! Maar nogal wat rekken zijn leeg en vaak moet je lang in de rij staan voor een zak potgrond en een moestuin­bak. Maar met weinig middelen, die je thuis vaak al staan hebt, kun je ook al aan de slag. Lees ook de andere tuintips in ‘Mijn Thuisblijfgids’.

 1. Buitenkant van je huis schoonmaken in tijden van corona: microbioloog en poetsexperte geven advies
  PREMIUM

  Buitenkant van je huis schoonma­ken in tijden van corona: microbio­loog en poetsexper­te geven advies

  Dat heel wat mensen in de huidige lockdown light de poetsmicrobe te pakken hebben, is een understatement. Op Instagram zag je de afgelopen dagen de ene uitgemeste kast na de andere passeren. Nu alle klusjes in huis stilaan afgevinkt dreigen te raken en de zon zich nog steeds van zijn beste kant laat zien, is het tijd om de aandacht te verleggen naar de buitenkant van onze woning. Moet je daar extra poetsen tegen het coronavirus? En hoe pak je deze schoonmaak het best aan?
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.