Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Caban

Steeds meer mensen kopen een stukje bos om een tiny house te bouwen. “Noem het maar een coronavlucht”

De verkoop van weilanden, bossen en recreatiegronden piekt. Net als vele andere Belgen ging Sten (41) samen met zijn gezin op zoek naar een secret hideaway. Een stuk groen, middenin de bossen, om een compact huisje op te bouwen. “Mijn vrouw en ik dachten meteen: dit is het. Er is amper passage. Links en rechts staan hoge bomen. Het uitzicht is magnifiek, je kijkt uit op niets anders dan glooiende weilanden.” Ook Tom Van Doninck, mede-oprichter van Caban, merkt de trend op en vertelt welke praktische zaken erbij komen kijken.

 1. Binnenkijken in 3 tiny houses: "We wilden niet harder moeten werken om ons grote huis af te betalen”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Binnenkij­ken in 3 tiny houses: "We wilden niet harder moeten werken om ons grote huis af te betalen”

  “Weet je dat wij tachtig procent van onze spullen uit ons vorige huis hebben moeten wegdoen?” Gaan we in de toekomst steeds kleiner wonen? ‘Tiny houses’ schieten alleszins als paddenstoelen uit de grond. Zelfs IKEA sprong eind vorig jaar mee op de kar door een eigen versie te creëren. Ook deze vijf Vlamingen kozen het voorbije jaar resoluut voor zo’n piepklein huisje. Ze besparen geld, stemden hun tiny house nauwkeurig af op hun noden en genieten van de rust die de beperkte hoeveelheid spullen met zich meebrengt. “Het voelde alsof we slaven waren geworden van onze veel te grote woning.”
 2. Investeerders zijn in de ban van slow cabins: het bedrijf haalt op één dag tijd een recordbedrag op

  Investeer­ders zijn in de ban van slow cabins: het bedrijf haalt op één dag tijd een recordbe­drag op

  “Slow Travel en traagheid vormen hét medicijn tegen een overcomplexe, hectische maatschappij”, vindt Xavier Leclair. Hij startte daarom vier jaar geleden met Slow Cabins, kleine stiltehutjes die verborgen in natuur liggen en waar je enkele dagen tot rust kan komen. Een populair concept, en dat hebben ze ook in investeringsland begrepen. Op het Gentse crowdlendingplatform WinWinner haalde het bedrijf op één dag tijd een recordbedrag op.