(v.l.n.r.) Glyn, John en Ruben.
Volledig scherm
PREMIUM
(v.l.n.r.) Glyn, John en Ruben. © NINA

Steeds meer mannen naaien. Ruben (24), John (43) en Glyn (64) over hun passie voor stof en schaar: “Ik naai, weg met de vooroordelen”

Naaien is al lang geen oubollige bezigheid meer, die enkel weggelegd is voor het vrouwelijke deel van de bevolking. Steeds meer mannen nemen naald en draad op, om eigen kleren te maken of te herstellen. Omdat september de nationale naaimaand is, vertellen drie Vlaamse ‘sew bros’ Ruben (24), John (43) en Glyn (64) over hun hobby. “Het is pas toen naaien geïndustrialiseerd werd en er naaimachines en patronen op de markt kwamen, dat ook vrouwen het begonnen te doen.”

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. DIY is hipper dan ooit, 3 inspirerende tips om zelf aan de slag te gaan. Trendwatcher: “Het eindresultaat mag zelfs lelijk zijn”

  DIY is hipper dan ooit, 3 inspireren­de tips om zelf aan de slag te gaan. Trendwat­cher: “Het eindresul­taat mag zelfs lelijk zijn”

  Ook wie met twee linkerhanden geboren is, gaat overstag voor zelfgemaakte dingen. Want het is budgetvriendelijk, doodt de tijd en geeft je een unieke edge. Van beauty tot deco en mode, DIY is hot en here to stay, zegt trendwatcher Hilde Francq. Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? NINA organiseert op maandag 10 mei een gratis online Masterclass voor aspirerende creatievelingen.