Mattel
Volledig scherm
© Mattel

Speelgoedbedrijf Mattel brengt een barbiepop uit geïnspireerd op atleet Naomi Osaka

Barbie Naomi draagt een Nike-tennisjurkje, blauwe sneakers en haar Yonex-tennisracket, een look geïnspireerd op Osaka’s outfit tijdens het Australian Open toernooi in 2020. In 2019, maakte speelgoedbedrijf Mattel al eerder een Barbie van Osaka, maar dan ter ere van de zestigste verjaardag van het speelgoedmerk. De nieuwste pop is onderdeel van de rolmodel-serie, waarvoor figuren worden gekozen met een voorbeeldfunctie. 

  1. Tennisster Naomi Osaka lanceert lijn met zonnecrème speciaal voor gekleurde huiden

    Tennisster Naomi Osaka lanceert lijn met zonnecrème speciaal voor gekleurde huiden

    Wie mooi oud wil worden, weet dat dagelijks zonnecrème smeren een must is. Maar de juiste zonnebescherming vinden, kan een uitdaging zijn. Al helemaal als je een gekleurde huid hebt, want producten met SPF hebben de neiging een witte waas achter te laten op je gezicht. Tennisster Naomi Osaka gaat daarom een lijn uitbrengen met bescherming speciaal voor huiden met een hoog melanine-gehalte. Haar missie? Ervoor zorgen dat iedereen zonnecrème draagt, ongeacht de huidskleur.
  2. Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrièrecoach

    Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrière­coach

    Naomi Osaka (23) is goed bezig het taboe rond mentale gezondheid te slopen. Eerst gaf ze forfait voor Roland Garros en Wimbledon, nu schrijft de Japanse tennisster een opiniestuk in Time Magazine over het belang van mentale rust en pleit ze voor een mentale ‘health day’ voor iedereen. Ook carrièrecoach Marieke Genard is voorstander, “want zelfzorg is belangrijker dan ooit op de werkvloer.” Ze legt uit hoe je zo’n baaldag kunt vragen aan je eigen baas.