-
Volledig scherm
- © Getty Images

September naaimaand: hoe stel ik de draad op mijn naaimachine in?

Ah, september: de maand van gekleurde bladeren, de herfst en opnieuw met dekentjes in de zetel kruipen. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze maand ook gedoopt werd tot naaimaand. Heb jij wanneer het op naaien aankomt ook twee linkerhanden? Geen paniek. Naaicommunity Fibre Mood helpt je op weg. Vandaag: hoe stel ik de draad in op mijn naaimachine? 

 1. “Om ziekteverspreiding te voorkomen, maak je beter wat vaker schoon tijdens de winter”: expert legt uit hoe je dat juist doet
  PREMIUM

  “Om ziektever­sprei­ding te voorkomen, maak je beter wat vaker schoon tijdens de winter”: expert legt uit hoe je dat juist doet

  Virussen verspreiden zich liever ’s winters. Om te vermijden dat je besmet wordt met het coronavirus, is het dus beter om nu wat vaker schoon te maken. Maar moet je anders poetsen om bacteriën en virussen tegen te gaan? Volgens arts-microbioloog Dries Budding is ons motief bij het schoonmaken meestal fout. “Mensen willen dat alles er ‘netjes uitziet’, maar de meeste broeihaarden van bacteriën zíe je niet.”
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas