Loch Duich in Schotland
Volledig scherm
Loch Duich in Schotland © thinkstock

Schotland "mooiste land ter wereld", dit is waarom het een bezoekje verdient

Staat Schotland niet bepaald hoog op jouw lijstje met te bezoeken bestemmingen, omwille van het grijze en regenachtige imago? Tijd om daar verandering in te brengen. De lezers van de toonaangevende reisgids Rough Guide kroonden het land tot het "mooiste ter wereld," waarmee het Canada van de troon stoot. Wij geven nog zes extra redenen om het noordelijkste land van het Verenigd Koninkrijk een bezoekje te gunnen.

  1. Van film kijken op een vijver tot kunst in de Brugse binnenstad: 7 tips voor een weekend vol schoonheid

    Van film kijken op een vijver tot kunst in de Brugse binnenstad: 7 tips voor een weekend vol schoonheid

    Pal in het prachtige kasteelpark van Beervelde, dicht bij Gent, kan je op de omliggende vijver gratis varen met een houten vlot, met maximaal vier personen. Je zal je absoluut niet vervelen. De vlotjes zijn namelijk uitgerust met de nieuwe One-technologie van Telenet, waarmee wifi en 4G voortaan één worden en je overal supersnel internet hebt, hoe afgelegen je ook zit. Zo kan je op het grote scherm kijken naar een aflevering van je favoriete serie op Streamz of losgaan met de silent disco. Geen ­waterrat? Nog de hele maand mei is er ook een mobiele truck die door Vlaanderen en Brussel trekt. Daar kan je gratis je pakket halen om One te testen en een beleving naar keuze doen. Meer info: one2go.telenet.be.
  2. 10 adembenemende plekken die je moet bezoeken voor ze niet meer bestaan

    10 adembene­men­de plekken die je moet bezoeken voor ze niet meer bestaan

    De beste remedie tegen de augustusblues, is beginnen dromen van een volgende reis. Wij helpen een handje door 10 fantastische bestemmingen te belichten die een plaatsje verdienen op je reis-bucketlist. En je wacht beter niet te lang, want over enkele jaren zullen ze er niet meer hetzelfde uitzien of zelfs helemaal niet meer toegankelijk zijn. Disclaimer: het lezen van dit artikel kan tot ernstig dagdromen leiden.