rivercleanup Schelde
Volledig scherm
rivercleanup Schelde © mv

River Cleanup gaat de strijd met zwerfafval langs rivieren aan

Elk jaar belandt 8 miljard kilogram afval ongecontroleerd in onze zeeën en oceanen. 80% hiervan komt daar terecht via rivieren. Genoeg is genoeg, vond oprichter van de Organisatie River Cleanup Thomas de Groote en juist daarom steekt hij zelf de handen uit de mouwen en roept hij op om hetzelfde te doen. 

7 reacties

 • Kathleen Adam

  2 jaar geleden
  Misschien ze eens in Blankenberge doen komen, iedere keer als men zegt dat het mooie weer is, komen ze met "hopen" van de trein en loop eens dan langs het strand en de dijk!!!
 • jozef vermeiren

  2 jaar geleden
  Super dat is het , veel beter dan alleen demonstreren en de boel opstelstroken te zetten en populistische te zijn. Ik doe mee aan opruimen
 • Inde Marge

  2 jaar geleden
  Stel nu dat een kg afval grosso modo ook 1 liter is... Dan hebben we een stapel zo groot als een voetbalplein, van meer dan 1000 meter hoog. Dat kan tellen. Reken maar...
 • luc Cuypers

  2 jaar geleden
  Een prachtig initiatief . Als nu alle klimaatbrossers eens een dag gingen meehelpen , zou ik hun misschien ook nog sympathiek beginnen vinden . Die waren alvast met meer dan 10.000 ( soms ) .
 • Fanni Lyband

  2 jaar geleden
  Dit is als burgerinitiatief OK maar geeft ook een signaal naar de overheid van: "laat dat vuil maar liggen, de burgers ruimen het wel op en ons kost het dus niets" En dit kan niet.
 1. Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwagen
  Play

  Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwa­gen

 2. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek