Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Onverwacht bezoek? Met deze drie snelle tips maak je het huis binnen de tien minuten schoon

Je lief belt om te zeggen dat je schoonouders onverwacht op bezoek komen voor een aperitief. Geen paniek, dankzij dit stappenplan van Liesbeth Verboven, schoonmaakexpert bij Het Poetsbureau, is – of lijkt – je huis binnen de kortste keren spic en span.

2 reacties

 • Pieter Werlo

  1 jaar geleden
  "Afstoffen hoeft niet. Want dat doe je normaal sowieso wekelijks". Zo kan ik ook tips bedenken om het huis in 10 minuten schoon te maken. Stap 1: maak wekelijks je huis volledig schoon. Stap 2: kies een willekeurig moment. Stap 3: wacht tien minuten. Je huis is nu volledig schoon.
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Ik heb maar een tip nodig. Ik zeg direct, "kijk niet naar al dat vuil, ik kan niet kuisen omdat ik ALTIJD onverwacht bezoek heb". Dan snoer je direct alle monden en dan durven ze zeker niet met de vinger over de kast te wrijven. Niet kuisen, groot lawaai en iedereen met zijn mond vol tot op de grond. Wie zou de slimste zijn?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.