Getty Images
Volledig scherm
Getty Images © Getty Images

Nood aan me-time? Met deze 7 tips kom je dit weekend helemaal tot rust

Een zware werkweek achter de rug? Voor wie wat stoom wil afblazen, selecteerden we 7 originele weekendtips. Graag een zelfzorgmoment of liever een verhelderend boek over vagina’s? En vertoef je liever in gezelschap, dan zijn er ... ijsberen.

 1. Zo beleven Vlamingen de eerste zonnestralen volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk zijn het weer KUBB-temperaturen”

  Zo beleven Vlamingen de eerste zonnestra­len volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk zijn het weer KUBB-temperatu­ren”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Een kwestie van onszelf wat te relativeren. Het thema van deze week: het effect van de eerste zonnestralen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren