In de zomerrubriek 'Lang leze NINA' vragen we geliefde boekenhandelaars om hun absolute tips voor de zomer.
Volledig scherm
PREMIUM
In de zomerrubriek 'Lang leze NINA' vragen we geliefde boekenhandelaars om hun absolute tips voor de zomer. © nina.be

Lang leze NINA: 8 tips voor koffietafelboeken van één van de hipste boekenwinkels in Antwerpen

De zomer van 2020 is bijzonder. We blijven meer in eigen land, maken van de staycation een ‘blijcation’. En met de juiste boeken op het leesmenu lukt dat zeker. Elke week tipt een Vlaamse boekentempel dé lectuur om zalig bij weg te dromen. Vandaag is het de beurt aan Peter Verborgt (44) van de Antwerpse The Other Shop. 

 1. Is het Scandinavische ‘friluftsliv’ de remedie tegen de corona winter? “Ga op microavontuur: kort, simpel, lokaal, en goedkoop”
  PREMIUM

  Is het Scandinavi­sche ‘frilufts­liv’ de remedie tegen de corona winter? “Ga op microavon­tuur: kort, simpel, lokaal, en goedkoop”

  De herfst staat voor de deur. En naarmate de winter dichterbij komt, worden we neerslachtig, moe, en prikkelbaar. Tel daar een mogelijke nieuwe lockdown bij op, en je hebt het recept voor een serieuze winterdip. De Scandinavische way of life ‘friluftsliv’ komt met de remedie: een onbegrensde liefde voor het buitenleven. En het hoeft niets eens zo ver te zijn. “Ga op microavontuur. Het is kort, simpel, lokaal, en goedkoop. Maar nog steeds opwindend en uitdagend.”
 2. Deze 5 vrouwen kiezen bewust voor één kind. "Misschien klinkt het egoïstisch, maar ik ben ook meer dan alleen mama”
  PREMIUM

  Deze 5 vrouwen kiezen bewust voor één kind. "Misschien klinkt het egoïstisch, maar ik ben meer dan alleen mama”

  Twee kinderen. Een jongen en een meisje. Het is voor de meeste koppels nog altijd de norm, de wens, het perfecte plaatje. Toch zijn er gezinnen die bewust kiezen voor één kind. Met alle ­voordelen, maar ook alle vooroordelen van dien – zeker in tijden van corona. Vijf vrouwen vertellen over hun bewuste keuze om maar voor één kleine te gaan. Gezondheidszorgpsycholoog Jacqueline van Swet geeft duiding: “Ondanks dat er zoveel verschillende gezinsvormen bestaan, voldoet een gezin met één kind nog steeds niet aan de verwachting.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement