In de zomerrubriek 'Lang leze NINA' vragen we geliefde boekenhandelaars om hun absolute tips voor de zomer.
Volledig scherm
PREMIUM
In de zomerrubriek 'Lang leze NINA' vragen we geliefde boekenhandelaars om hun absolute tips voor de zomer. © nina.be

Lang leze NINA: 8 leestips van Boekenhuis Theoria, de gezelligste boekenwinkel van Kortrijk en omstreken

De zomer van 2020 is bijzonder. We blijven meer in eigen land, maken van de staycation een ‘blijcation’. En met de juiste boeken op het leesmenu lukt dat zeker. Elke week tipt een Vlaamse boekentempel dé lectuur om zalig bij weg te dromen. Vandaag is het de beurt aan Gretel Op de Beeck (49) van Boekenhuis Theoria in Kortrijk. 

 1. Ga binnenkijken bij interieurarchitecten of luister een mamapodcast: 6 weekendtips die je de regenbuien doen vergeten

  Ga binnenkij­ken bij interieur­ar­chi­tec­ten of luister een mamapod­cast: 6 weekend­tips die je de regenbuien doen vergeten

  Weekend, halleluja! Op het weerbericht prijken een paar regenbuien, maar dat betekent daarom nog niet dat je weekend in het water valt. Wij verzamelen zes tips, geschikt voor elke weersomstandigheid. Van voer voor een heerlijk rustmoment in de sofa tot cultureel verantwoord of inspirerend plezier buitenshuis waarbij je toch droog blijft. En psst, interieurliefhebbers: jullie worden verwend dit weekend.
 1. Is het Scandinavische ‘friluftsliv’ de remedie tegen de corona winter? “Ga op microavontuur: kort, simpel, lokaal, en goedkoop”
  PREMIUM

  Is het Scandinavi­sche ‘frilufts­liv’ de remedie tegen de corona winter? “Ga op microavon­tuur: kort, simpel, lokaal, en goedkoop”

  De herfst staat voor de deur. En naarmate de winter dichterbij komt, worden we neerslachtig, moe, en prikkelbaar. Tel daar een mogelijke nieuwe lockdown bij op, en je hebt het recept voor een serieuze winterdip. De Scandinavische way of life ‘friluftsliv’ komt met de remedie: een onbegrensde liefde voor het buitenleven. En het hoeft niets eens zo ver te zijn. “Ga op microavontuur. Het is kort, simpel, lokaal, en goedkoop. Maar nog steeds opwindend en uitdagend.”