Laurence Machiels in haar eigen versierde tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurence Machiels in haar eigen versierde tuin. © Steven Richardson

Kerst vieren in de tuin? Onze tuinexperte legt uit hoe je hem in kerstsfeer brengt

Kerstmarkten en grote familiediners zullen we moeten missen, maar die authentieke kerstsfeer, daar kun je wél zelf voor zorgen. Maar hoe begin je daaraan? Onze tuinexperte Laurence Machiels toont hoe je je tuin of terras zonder veel geld een prachtige kerstmake-over geeft. “Vermijd goud of knalrood in een buitenboom, dat oogt erg kitscherig.”

1 reactie

 • Miguel Declercq

  2 maanden geleden
  Waarom je tuin versieren en in kerstsfeer brengen als je gasten er noodgedwongen in zullen moeten plassen en kakken? Gewoon een putje graven voor de grote boodschap, een pak wc-papier ernaast en we kunnen beginnen feesten. Woohoo!
 1. De kracht van kerst: waarom het volgens een psycholoog zo veel deugd doet om nu al de kerstboom te versieren en kaartjes te versturen
  PREMIUM

  De kracht van kerst: waarom het volgens een psycholoog zo veel deugd doet om nu al de kerstboom te versieren en kaartjes te versturen

  Al jaar en dag volgen we de ongeschreven regel: pas na Sinterklaas mag de kerstboom opgezet worden. Maar dit jaar lappen we dat vrolijk aan onze laars. De verkoop van kerstbomen start vroeger dan ooit en de eerste kerstkaartjes zitten al in de brievenbus. Corona zit er ongetwijfeld voor iets tussen, maar waarom maakt kerst zo gelukkig? Psycholoog Ad Vingerhoets legt uit. “De eindejaarsperiode is bij uitstek de tijd van de nostalgie.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken