Onkruid, ook het mooie oxalis of gehoornde klaverzuring (rechts op de foto), moet je met grove middelen bestrijden
Volledig scherm
PREMIUM
Onkruid, ook het mooie oxalis of gehoornde klaverzuring (rechts op de foto), moet je met grove middelen bestrijden © Steven Richardson

Hoe krijg je onkruid weg? Van wegbranden tot een onkruidtrekker, dit is wat echt helpt

Regen, hitte,... Ideale omstandigheden om het onkruid in jouw tuin welig te doen woekeren. Hoe geraak je er ooit van af? Die schattige maar ultrahardnekkige miniklavertjes tussen de tegels, de paardenstaarten op de oprit of dat zevenblad tegen de schutting? Niet opgeven is de boodschap. En de juiste bondgenoten zoeken. Tuinexperte Laurence Machiels geeft advies.

  1. Oppositie en nabestaanden hebben genoeg van het slecht onderhouden kerkhof: “Ik moest het graf van mijn vader zoeken tussen het onkruid”

    Oppositie en nabestaan­den hebben genoeg van het slecht onderhou­den kerkhof: “Ik moest het graf van mijn vader zoeken tussen het onkruid”

    Opppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang trekken in Scherpenheuvel aan de alarmbel. De twee partijen nemen het niet dat het stadsbestuur het plaatselijke kerkhof - naar hun zeggen - laat verloederen. Ook enkele inwoners betreuren de staat waarin het kerkhof verkeert. Burgemeester Manu Claes begrijpt de bezorgdheden, en belooft beterschap in de nabije toekomst. Het stadsbestuur sloot een overeenkomst af met het sociaal tewerkstellingsproject ‘Vlaspit’. “Volgende week beginnen ze aan het kerkhof van Scherpenheuvel, daarna volgen ook de andere”, vertelt Claes.