Volledig scherm
PREMIUM
© Natuurpunt

Hoe krijg je mollen uit je gazon? Onze tuinexperte vertelt wat werkt en wat zeker niet

Daar zijn de molshopen weer! Vooral nu, in de winter en het vroege voorjaar, zijn mollen erg actief. Vervelend voor je gazon, maar verder is de mol zo onschuldig als wat. Al kun je hem wel vriendelijk aanporren om te verhuizen. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je dat het best doet. 

 1. Minichirurgie is het nieuwe plastische chirurgie: “Vandaag is vooral zelfbeeld en zelfzorg, in plaats van antiaging belangrijk”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Minichirur­gie is het nieuwe plastische chirurgie: “Vandaag is vooral zelfbeeld en zelfzorg, in plaats van antiaging belangrijk”

  Adieu facelift. Byebye neuscorrectie. Zware plastische chirurgie is out. Kleine, niet-invasieve ingrepen zijn in. Maar wat moeten we daar precies onder verstaan? “Wie in de jaren tachtig of negentig een ingreep onderging, moest zich daarna drie weken schuilhouden in een of andere Zwitserse kliniek. Je wandelde volledig anders buiten dan dat je aangekomen was. Vandaag zijn zulke zware ingrepen een zeldzaamheid.”
 2. Ecologisch bladruimen voor elk budget: dit zijn de beste bladblazers volgens onze tuinexperte
  PREMIUM

  Ecologisch bladruimen voor elk budget: dit zijn de beste bladbla­zers volgens onze tuinexper­te

  De meest ecologische manier om blad weg te halen is nog altijd de ouderwetse bladhark. Geen benzinegeuren, geen elektriciteitsverbruik en vooral: geluidloos. Maar in een tuin met veel bomen, of als je lichaam niet (meer) mee wil, is het soms een te zware klus. Het meest ecologische alternatief? Bladblazers en bladzuigers op elektriciteit of accu. Dit zijn de aanraders van onze tuinexperte Laurence Machiels.
 3. Biersommelier ontdekt 5 verborgen parels in kleinere brouwerijen: “Bierlegende noemde ons een van de juwelen van België”
  PREMIUM

  Biersomme­lier ontdekt 5 verborgen parels in kleinere brouwerij­en: “Bierlegen­de noemde ons een van de juwelen van België”

  Het aantal brouwerijen in ons land is in twintig jaar tijd gestegen van 113 tot meer dan 350. En hoewel we nog lang niet het cijfer van 1910 benaderen — 3.244! —, keren we stilaan terug naar de tijd dat bijna elk dorp een brouwerij had. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem klopte aan bij vijf kleine brouwers in vijf verschillende provincies en vertelt waarom je net hun lokale bieren moet proeven.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance