Is het een wildwaterbaan?Of een rollercoaster? Gek genoeg is Poseidon beide: na enkele 'drops' plons je het water in.
Volledig scherm
PREMIUM
Is het een wildwaterbaan?Of een rollercoaster? Gek genoeg is Poseidon beide: na enkele 'drops' plons je het water in. © RV

HLN test de populairste pretparken van Europa. Vandaag: Europa-park in Duitsland: “Dit benadert de perfectie”

Vrije TijdEuropa-Park is een misleidende naam. Er spreekt geen fantasie uit en evenmin vermoed je er innovatieve attracties achter. Toch biedt het pretpark net datgene wat je niet verwacht: zotte kicks in een indrukwekkend decor. Dit park benadert de perfectie.

11 reacties

 • Alain Terrieur

  2 jaar geleden
  Net terug van Europa-Park. Het is inderdaad het beste pretpark dat ik in Europa bezocht heb! Maar de rating van de verschillende rides in dit artikel klopt niet voor mij. De Silver Star komt bijlange niet in de buurt van de Blue Fire! Wodan Timburcoaster is voor mij misschien de beste. En Voletarium onverwacht een heel goede derde, hoewel het geen rollercoaster is. Jammer wel dat er maar 1 rollercoaster is die overkop gaat (Blue Fire).
 • John Doe

  2 jaar geleden
  Dit park staat op technisch vlak aan de top. Persoonlijk ligt mijn hart meer bij Phantasialand... op rustige dagen tenminste :) Ook daar zijn de aangrenzende hotels en horeca ongeëvenaard en kan ons triest land hier op geen enkel vlak nog maar in de buurt van komen.
 • Ivo Vangeel

  2 jaar geleden
  Ken het enkel van live uitzending ARD Immer wieder sontag!
 • Stef Dekinder

  2 jaar geleden
  Dan hebben ze de hotels nog niet getest. Top top top...
 • Benny Van den broeck

  2 jaar geleden
  Ik vind de beste Europese park in Turkije en Griekenland.
 1. Van Belgisch design tot bangelijke popart: 5 creatieve hoogtepunten waar je dit weekend van kunt genieten

  Van Belgisch design tot bangelijke popart: 5 creatieve hoogtepun­ten waar je dit weekend van kunt genieten

  De dagen beginnen te korten. De beste manier om jezelf te wapenen tegen een serieuze winterdip is jezelf injecteren met kunstzinnig entertainment. Gelukkig heeft ons land op dat vlak heel wat moois te bieden. Wat denk je van een klepper van een expo in Gent, van het Belgische designkoppel Muller Van Severen? Of ga je liever naar een tentoonstelling van David Hockney, een meester van de moderne kunst? Vijf tips om je batterijen weer op te laden.
 2. Toerismebureau van Wenen start ‘pikant’ account op OnlyFans om censuur op sociale media aan te klagen

  Toerismebu­reau van Wenen start ‘pikant’ account op OnlyFans om censuur op sociale media aan te klagen

  Het is geen onbekend fenomeen, sociale media die naaktheid censureren. Al is het maar een streepje borst of een vleugje heup. Ook de werken van kunstenaars moeten daaraan geloven, maar daar steekt het toerismebureau van Wenen nu een stokje voor. Ze startten uit protest een account op OnlyFans, het pikante sociale medium waar profielen achter een paywall mogen posten wat ze willen.