De Symbolica — het Paleis der Fantasie — is één van die typische Efteling-atrracties: betoverend voor klein én groot.
Volledig scherm
PREMIUM
De Symbolica — het Paleis der Fantasie — is één van die typische Efteling-atrracties: betoverend voor klein én groot. © RV

HLN test de populairste pretparken van Europa. Vandaag De Efteling: “Dat een attractie mij nog eens schaamteloos naar adem doet happen, is best prettig”

De Efteling is zo'n evidentie voor Vlamingen en Nederlanders dat je haast zou vergeten hoe uniek het park is. Zoals de Efteling compromisloos kiest voor een sprookjesachtige sfeer, zo geeft het park geen duimbreed toe op de intensiteit van zijn ruige attracties. Wie ervoor openstaat, moet en zal de daver op het lijf krijgen.

2 reacties

 • erik vercammen

  2 jaar geleden
  Altijd fan geweest van Efteling. Maar wat Efteling en andere parken missen is animatie tijdens het aanschuiven. Het begint te beteren maar aan de parken in Amerika kunnen ze nog niet tippen. Ik heb vorige keer 6 attracties kunnen doen waar we telkens een uur voor moesten aanschuiven. Reken daar eten en drinken en parking bij en dat was de dag. Best duur dan en dan!
 • Johan Mestdagh

  2 jaar geleden
  de python is een oude baan uit 1981 maar tegelijkertijd ook splinternieuw. In 2018 werd ze helemaal, behalve de lifthill, afgebroken en weer heropgebouwd, overigens door de Belgische firma.
 1. “Voor 4.000 euro bouwden we ons busje om tot camper”: Ellen en Bryan zijn experts in roadtrippen en delen hun praktische tips en tricks
  PREMIUM

  “Voor 4.000 euro bouwden we ons busje om tot camper”: Ellen en Bryan zijn experts in roadtrip­pen en delen hun praktische tips en tricks

  “We hoeven de bestemming niet maanden vooraf vast te leggen. We stappen ons busje in en zien wel waar we zin in hebben.” Ellen (27) en Bryan (33) verloren hun hart aan roadtrippen. Met hun nu al derde verbouwde busje sjezen ze Europa rond, zonder stress, zonder grenzen. Die veilige vorm van reizen boomde tijdens de pandemie. Al komt er wel wat bij kijken als je een roadtrip zorgeloos en zo idyllisch mogelijk wil. In deze aflevering van NINA’s zomerreeks ‘De Vakantiekrak’ delen Ellen en Bryan al hun tips. “Een bijl, een muggennet en magneten moeten ook op het inpaklijstje.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).