Agnes Loonstra
Volledig scherm
PREMIUM
© Agnes Loonstra

“Help, al mijn tomaten werden rot!” Dankzij de tips van wildfarmer Dries lukt jouw moestuin wél

“Dieven, opbinden, ik deed alles zoals het moest, en onze planten floreerden. Massa’s tomaten dus. Ik kon mijn geluk niet op, tot het grootste deel van de tomaten plots rot werd. ­Verschrikkelijk.” Lars heeft net als vele andere Belgen het moestuinieren ontdekt. Maar hij merkt ook dat het gaat met vallen en opstaan. Samen met vijf andere hobbytuinierders vertelt hij op welke (herkenbare) obstakels hij botst. Bioboer Dries Delanote geeft advies, en legt onder meer uit hoe je een moestuin start, hoe je rottende tomaten kunt voorkomen en waarom spinazie in vollegrond zo vaak mislukt.

  1. Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. 
“Jane Austen leert je flirten”

    Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. “Jane Austen leert je flirten”

    Nog maar net 22 is ze, Ibe Rossel. Sinds haar tiende blogt ze, nu rondt ze haar studies literatuur af met een boekdeal. Een kind van Generation Z dat een boek publiceert? Jawel. En dan nog eentje dat klassieke literatuur weer hip wil maken. Met ‘Shakespeare kent me beter dan mijn lief’ bewijst Ibe dat die oude verhalen perfect hun plaats hebben in het nu. Robinson Crusoe leert je dat seks op de eerste date een no-go is, Jane Austen leert je flirten. “Jongeren lezen niet meer? Bij elke jongen die ik date, stijgt literatuur meteen op z’n prioriteitenlijstje.”
  1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

    Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

    Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.