Agnes Loonstra
Volledig scherm
PREMIUM
© Agnes Loonstra

“Help, al mijn tomaten werden rot!” Dankzij de tips van wildfarmer Dries lukt jouw moestuin wél

“Dieven, opbinden, ik deed alles zoals het moest, en onze planten floreerden. Massa’s tomaten dus. Ik kon mijn geluk niet op, tot het grootste deel van de tomaten plots rot werd. ­Verschrikkelijk.” Lars heeft net als vele andere Belgen het moestuinieren ontdekt. Maar hij merkt ook dat het gaat met vallen en opstaan. Samen met vijf andere hobbytuinierders vertelt hij op welke (herkenbare) obstakels hij botst. Bioboer Dries Delanote geeft advies, en legt onder meer uit hoe je een moestuin start, hoe je rottende tomaten kunt voorkomen en waarom spinazie in vollegrond zo vaak mislukt.

 1. Moestuinieren is een hype: 4 Vlamingen delen hun beste tips, vers uit de volkstuin. “Er zijn veel natuurlijke trucjes”
  PREMIUM

  Moestuinie­ren is een hype: 4 Vlamingen delen hun beste tips, vers uit de volkstuin. “Er zijn veel natuurlij­ke trucjes”

  “Dit weekend haalden we na het wandelen pastinaak, aardpeer en savooikool uit de moestuin om er thuis meteen een gratin van te maken. Verser kan niet”, vertelt Shana (35). Ze is bijlange niet de enige Belg die de moestuin heeft ondekt. Bij vzw Het Voedselbos in Kruisem zijn ondertussen alle cursussen om te leren moestuinieren volzet, er zijn zelfs wachtlijsten. En kan het niet in de eigen tuin, dan in de volkstuintjes die als paddenstoelen uit de grond schieten. Vier Vlamingen met een perkje in zo’n volkstuin vertellen over de magie van de moestuin en delen hun beste tips.
 1. Van film kijken op een vijver tot kunst in de Brugse binnenstad: 7 tips voor een weekend vol schoonheid

  Van film kijken op een vijver tot kunst in de Brugse binnenstad: 7 tips voor een weekend vol schoonheid

  Pal in het prachtige kasteelpark van Beervelde, dicht bij Gent, kan je op de omliggende vijver gratis varen met een houten vlot, met maximaal vier personen. Je zal je absoluut niet vervelen. De vlotjes zijn namelijk uitgerust met de nieuwe One-technologie van Telenet, waarmee wifi en 4G voortaan één worden en je overal supersnel internet hebt, hoe afgelegen je ook zit. Zo kan je op het grote scherm kijken naar een aflevering van je favoriete serie op Streamz of losgaan met de silent disco. Geen ­waterrat? Nog de hele maand mei is er ook een mobiele truck die door Vlaanderen en Brussel trekt. Daar kan je gratis je pakket halen om One te testen en een beleving naar keuze doen. Meer info: one2go.telenet.be.
 2. Leuk voor astro lovers: Spotify lanceert originele, nieuwe functies, waaronder een birth chart op basis van je favoriete artiesten

  Leuk voor astro lovers: Spotify lanceert originele, nieuwe functies, waaronder een birth chart op basis van je favoriete artiesten

  Astrologie is hot, en dat is ook Spotify niet ontgaan. De streamingdienst lanceerde vandaag een nieuwe campagne, Only You, waarin je je zogenaamde ‘Audio Birth Chart’ kan zien. Net zoals bij Wrapped (het jaaroverzicht dat het platform aan het einde van elk jaar maakt van je muziekvoorkeuren) kan je de afspeellijst delen op je sociale media. Redactrice Marie testte het al eens uit.