Sommelier Sepideh Sedaghatnia.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommelier Sepideh Sedaghatnia. © Steven Richardson

Handig, die bag-in-boxes van drie liter, maar leveren ze ook kwaliteitsvolle wijn? Dit is het oordeel van onze huissommelier

Zeker bij een zonovergoten lentefeest in groot gezelschap durft de wijn er nogal eens vlot door te lopen. En lijken de extra grote bag-in-boxes — kortweg BIB’s — uitermate handig van pas te komen. Wij zetten onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia aan het tapkraantje, op zoek naar de allerbeste BIB’s uit de supermarkten.

3 reacties

 • Peter Rijksen

  2 jaar geleden
  Door deze constructie wordt tijdens het uitschenken (aftappen) de wijn niet vermengt met zuurstof, wat de kwaliteit van de wijn op den duur ten goede komt.
 • ringo van der pulst

  2 jaar geleden
  Of die wijn nu uit een fles komt of uit een plastic zak blijft gelijk;Ze komen beiden uit een plastieken container;Of droom je van houten vaten bij deze wijnen.
 • Romain Thyssens

  2 jaar geleden
  Heerlijke wijn... Goedkoper dus beter... dan uit een fles !
 1. Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. 
“Jane Austen leert je flirten”

  Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. “Jane Austen leert je flirten”

  Nog maar net 22 is ze, Ibe Rossel. Sinds haar tiende blogt ze, nu rondt ze haar studies literatuur af met een boekdeal. Een kind van Generation Z dat een boek publiceert? Jawel. En dan nog eentje dat klassieke literatuur weer hip wil maken. Met ‘Shakespeare kent me beter dan mijn lief’ bewijst Ibe dat die oude verhalen perfect hun plaats hebben in het nu. Robinson Crusoe leert je dat seks op de eerste date een no-go is, Jane Austen leert je flirten. “Jongeren lezen niet meer? Bij elke jongen die ik date, stijgt literatuur meteen op z’n prioriteitenlijstje.”