@VinoKilo op Instagram
Volledig scherm
© @VinoKilo op Instagram

Grootste vintage kledingmarkt van Europa komt naar Brussel: tips van 3 professionals om de beste vondsten te scoren

Eind mei komt de grootste vintage per kilo-markt van Europa naar onze hoofdstad. Op ‘VinoKilo’ scoor je drie dagen lang tweedehands kleding en accessoires van bekende en minder bekende merken voor 35 euro per kilo. Dat betekent: kans op gouden vondsten. Zeker als je de tips van professionele tweedehandsshoppers Nadine, Els en Kristin toepast. “Sommige stoffen mijd je beter.”

 1. Tweedehands kleding shoppen: drie professionals onthullen hun gouden tips, van de tactiek in de winkel tot het trucje met de vodka
  PREMIUM

  Tweede­hands kleding shoppen: drie professio­nals onthullen hun gouden tips, van de tactiek in de winkel tot het trucje met de vodka

  Het is Second Hand September, een initiatief van Oxfam dat wil aansporen om meer tweedehands te shoppen. Zelf nog wat sceptisch? Geen idee hoe je eraan begint, hoe je goede stukken vindt of op welke valkuilen je moet letten? Drie professionele tweedehandsfans verklappen hoe en waar je best shopt. “De maten van vroeger zijn niet de maten van nu.”
 2. Miljoen Belgen kopen en verkopen via Vinted: gebruikers vertellen hoe ook jij geld kan verdienen aan je tweedehandskledij én koopjes kan scoren
  PREMIUM

  Miljoen Belgen kopen en verkopen via Vinted: gebruikers vertellen hoe ook jij geld kan verdienen aan je tweede­hands­kle­dij én koopjes kan scoren

  ‘Draag je ’t niet, verkoop het dan!’ De grijsgedraaide reclame van Vinted is even effectief als irritant, want twee jaar na de lancering in ons land vonden al meer dan een miljoen Belgen de weg naar de tweedehands-app. Een succes dat een duurzame en budgetvriendelijke richting aangeeft voor de mode én een extra duwtje in de rug krijgt door ons leven in quarantaine. Maar hoe werkt de app? En waarom is Vinted zo populair? Wij gaan op zoek naar het geheim achter het succesverhaal en vragen aan twee ‘vinties’ tips om tweedehandkledij vlot aan de man te brengen.
 1. 
Het zit erop. Zo komen de Vlamingen van Sara Leemans nog een laatste keer samen: “De avond wordt beklonken met hapjes, wijn en Gin Tonics”

  Het zit erop. Zo komen de Vlamingen van Sara Leemans nog een laatste keer samen: “De avond wordt beklonken met hapjes, wijn en Gin Tonics”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. In deze ode aan de Dansaert-, fermette- en doorsnee Vlaming waagt Francis zich - tegen alle verwachtingen in - aan padel. “Nooit zal hij het toegeven, of misschien na twee pintjes ... maar hij vindt dit spel eigenlijk wel leuk.”