Steven Richardson
Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson

Geen tuin? Geen probleem: een moestuin kan ook in potten

Weinig plaats of geen tuin? Ook zonder moestuin kun je groenten kweken, zegt tuinexperte Laurence Machiels. Houd ze in pot op je terras, laat ze omhoog klimmen langs een hek of zet ze gewoon in de siertuin. Groenten kunnen zó mooi zijn. 

 1. Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. 
“Jane Austen leert je flirten”

  Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. “Jane Austen leert je flirten”

  Nog maar net 22 is ze, Ibe Rossel. Sinds haar tiende blogt ze, nu rondt ze haar studies literatuur af met een boekdeal. Een kind van Generation Z dat een boek publiceert? Jawel. En dan nog eentje dat klassieke literatuur weer hip wil maken. Met ‘Shakespeare kent me beter dan mijn lief’ bewijst Ibe dat die oude verhalen perfect hun plaats hebben in het nu. Robinson Crusoe leert je dat seks op de eerste date een no-go is, Jane Austen leert je flirten. “Jongeren lezen niet meer? Bij elke jongen die ik date, stijgt literatuur meteen op z’n prioriteitenlijstje.”
 2. Is een regenwaterput nog altijd een goede investering nu de zomers steeds droger worden?
  PREMIUM

  Is een regenwater­put nog altijd een goede investe­ring nu de zomers steeds droger worden?

  Het ziet ernaar uit dat we deze zomer massaal op reis gaan naar onze eigen tuin. Dat zal onze waterfactuur ongetwijfeld doen stijgen. Dagelijks je gazon en bloemperken besproeien, een opblaasbaar zwembad vullen en waterspelletjes spelen: een regenwaterput kan dan helpen. Maar is die de investering wel waard nu we de ene droogteperiode na de andere trotseren? En wat als je in een rijhuis woont?