Instagram @thelightphone
Volledig scherm
© Instagram @thelightphone

Geen sociale media of mails: deze (dure) minimalistische smartphone helpt je met je smartphone-verslaving

We zijn massaal verknocht aan onze smartphone. Hoewel we willen afkicken, kunnen we het vaak niet laten om te scrollen door sociale media, nieuwsapps te lezen en onze mailbox te checken. Wil je toch écht even offline gaan? Dan kan The Light Phone helpen, een minimalistische smartphone die speciaal is ontworpen om je te helpen met je digi-detox. 

 1. Prins Harry en Meghan verwijderen hun sociale media, Kim (30) en Julie (26) deden hetzelfde: “ Eens alles verwijderd was, voelde ik ... vrijheid”
  PREMIUM

  Prins Harry en Meghan verwijde­ren hun sociale media, Kim (30) en Julie (26) deden hetzelfde: “ Eens alles verwijderd was, voelde ik ... vrijheid”

  Bottega Veneta begon 2021 met een drastische actie: het Italiaanse modemerk verwijderde al zijn sociale media. Prins Harry en Meghan deden hetzelfde. Het koppel was de negativiteit op Facebook en Twitter moe. In een tijdperk – én een pandemie – waarin sociale media zo met ons leven vervlochten zijn, lijkt offline gaan voor sommigen ondenkbaar. Maar voor anderen is de maat net zo vol. Kim en Julie besloten in 2020 ook om Facebook en co. vaarwel te zeggen en hebben daar nog geen moment spijt van gehad. “Sociale media zijn als slotmachines in een casino”, zegt digitale detoxcoach Christine Wittoeck. “Als ze geen duidelijke toegevoegde waarde voor je hebben, kan je ze beter elimineren.”
 2. Chlorofyl is overal uitverkocht door TikTok-hype. Redactrice Marie testte het 7 dagen uit en dokter Servaas Bingé legt uit wat het is
  PREMIUM

  Chlorofyl is overal uitver­kocht door Tik­Tok-hy­pe. Redactrice Marie testte het 7 dagen uit en dokter Servaas Bingé legt uit wat het is

  Een paar weken geleden had niemand ervan gehoord, ondertussen is het overal uitverkocht: chlorofyl. Een felgroen biologisch pigment dat je als druppels aan je drank kan toevoegen of kan innemen als supplement. Het zou wonderen doen voor je huid en zelfs zweetgeur kunnen verminderen. Redactrice Marie ging te rade bij dokter Servaas Bingé en wetenschapper Martijn Peters, en deed zeven dagen lang de test. “De smaak was nooit echt vies of lekker, maar na dag vijf proefde het drankje vertrouwd.”